З українських портів вийшов найбільший караван суден з початку «зернової ініціативи»

Читать на русском
Сьогодні, 4 вересня, з українських портів вирушили 13 суден, які перевозять 282,5 тис. тонн агропродукції. Це найбільший караван кораблів з початку реалізації зернової ініціативи.
Мінінфраструктури

Сьогодні, 4 вересня, з українських портів вирушили 13 суден, які перевозять 282,5 тис. тонн агропродукції. Це найбільший караван кораблів з початку реалізації «зернової ініціативи».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури.

«З портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» вирушили 13 суден – це найбільший караван суден з початку реалізації «зернової ініціативи», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, з порту «Південний» відправились 6 суден, «Чорноморська» – 5, а з порту «Одеси» – 2. Загалом на борту 13 суден 282,5 тис. тонн української агропродукції, яка прямує до 8 країн.

Українські зерносховища вже переповнилися, потрібно прискорити експорт – ООНПотрібно більше експорту зернових з України, щоб українським аграріям було де зберігати решту зібраного врожаю

Зауважимо, що в ході реалізації ініціативи про безпечне транспортування агропродукції вже 86 суден вирушили з українських портів до пунктів призначення у 19 країнах світу. Загалом вони перевезли 2 млн тонн агропродукції.

Нагадаємо, у Босфорській протоці 1 вересня сіло на мілину судно з українським зерном - 173-метрове суховантажне судно Lady Zehma з Ліберії. На його борту три тисячі тонн кукурудзи. Причина посадки на мілину – відмова керма; зерновоз змушений був приткнутися до мілини та кинути якір. Це один із тих шести зерновозів, які вийшли з українських портів 30 серпня.

Вранці 2 вересня стало відомо, що судно з українським зерном зняли з мілини у протоці Босфору, його відбуксували на стоянку. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: