Рф бреше про вивезення зерна з України, щоб відвести від себе провину – британська розвідка

Читать на русском
Росія свідомо бреше про вивезення продовольства зерновим коридором, намагаючись відвести від себе провину за проблеми з продовольчою безпекою та дискредитувати Україну.
Getty Images

Росія свідомо бреше про вивезення продовольства «зерновим коридором», намагаючись відвести від себе провину за проблеми з продовольчою безпекою та дискредитувати Україну.

Про це повідомляє британська розвідка.

Варто нагадати, що 7 вересня президент росії володимир путін заявив, нібито лише 60 тисяч тонн зерна, експортованого з України «зерновим коридором», було відправлено до країн, що розвиваються, а більша частина була поставлена до країн ЄС. Проте твердження путіна не відповідають дійсності. За даними ООН, близько 30% було поставлено в країни з низьким і середнім рівнем доходу в Африці, на Близькому Сході та в Азії.

Путін погрожує «обмежити» експорт зерна з УкраїниПутін заявив, що варто подумати про обмеження експорту українського зерна за деякими напрямками. Він збирається обговорити це з Ердоганом.

У британській розвідці впевнені, рф проводить навмисну стратегію дезінформації, намагаючись відвести від себе провину за проблеми з продовольчою безпекою, а також дискредитувати Україну та мінімізувати спротив російському вторгненню.

Нагадаємо, у суботу, 10 вересня, у рамках роботи «зернового коридору» з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» вийшли п'ять суден. Загалом з українських портів вийшли 113 суден із агропродукцією, спрямованою до країн Азії, Європи та Африки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: