ЗСУ атакували пункти управління та склади ворога – Генштаб

Читать на русском
У п'ятницю, 9 вересня, ЗСУ відбили штурми окупантів поблизу 10 населених пунктів на сході та півдні, також вони атакували пункти управління та склади ворога.

У п'ятницю, 9 вересня, ЗСУ відбили штурми окупантів поблизу 10 населених пунктів на сході та півдні, також вони атакували пункти управління та склади ворога.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Російські війська зосередили сили на захопленні Донецької області та намагаються утримати займані позиції у Харківській, Запорізькій та Херсонській областях. Протягом доби окупанти завдали 12 ракетних ударів та 12 разів вдарили авіацією.

На Сіверському напрямку – в районах населених пунктів Сеньківка, Блісна та Гай Чернігівської області та Стукалівка, Запселля, Ходина, Миропільське та Великий Прикіл Сумської області.

Контрнаступ ЗСУ на Харківщині: Генштаб повідомив про звільнення понад 20 населених пунктівПредставники Генштабу підтвердили – на Харківському напрямку під час активних боїв ЗСУ звільнили понад 20 міст та сіл. Також наші бійці прорвалися углиб позицій армії росії.

На Харківському напрямку – в районах населених пунктів Дуванка, Уди, Прудянка, Великі Проходи, Руські Тишки, Старий Салтів, Черкаські Тишки та Петрівка.

На Слов'янському напрямку – в районах Слов'янська, Долини, Краснопілля, Дмитрівки, Вернопілля та Микільського.

На Краматорському напрямку - неподалік Богородичного, Верхньокам'янського, Сіверська, Григорівки, Роздолівки та Івано-Даріївки.

На Бахмутському напрямку - у районах населених пунктів Нью-Йорк, Зайцеве, Весела Долина, Майорськ, Соледар, Бахмутське, Бахмут та Веселе.

На Авдіївському напрямку – у районах Авдіївки, Досвідченого, Первомайського, Красногорівки та Пісків.

На Новопавлівському напрямку - неподалік Мар'їнки, Новомихайлівки, Парасковіївки, Микільського, Великої Новосілки, Курахового та Павлівки.

На Запорізькому напрямку – у районах Новоандріївки, Оріхова, Новоданилівки та Новопілля.

Також ворог активно веде повітряну розвідку. Наші захисники за останню добу відбили атаки в районах населених пунктів Костянтинівка, Прудянка, Руські Тишки, Вернопілля, Миколаївка Друга, Зайцеве, Авдіївка, Кам'янка, Перемога та Безіменне.

ЗСУ завдали 10 авіаударів та знищили бойову техніку, засоби ППО та значну кількість живої сили в опорних пунктах на Донецькому та Південнобузькому напрямках.

Також за добу українські військові атакували 3 пункти управління ворога, понтонну переправу, обстріляли 28 об'єктів зосередження живої сили та бойової техніки. У зону поразки потрапили склади з боєприпасами та вогневі позиції артилерії супротивника.

Генштаб також зазначає про низький моральний стан окупантів. На Херсонщині російських втікачів шукали з гелікоптерами. Через Каланчак у напрямку тимчасово окупованого Криму зафіксували інтенсивний рух автобусами російських солдатів без зброї.

Раніше ЗСУ завдали ударів по понтонній переправі та мосту росіян у Херсонській області.

Нагадаємо, протягом дня п'ятниці, 9 вересня, російські військові завдали серію ракетних ударів по Чугуєву Харківської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: