Коли в Україні подешевшає гречка: названо терміни

Читать на русском
Гречка, яка з початку року подорожчала вдвічі через труднощі на тлі війни, має подешевшати вже наступного місяця.

Гречка, яка з початку року подорожчала вдвічі через труднощі на тлі війни, має подешевшати вже наступного місяця.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

Війна в Україні: у Держпродспоживслужбі розповіли, як за місяць зросли ціни на харчіЗ початку війни в Україні подорожчали практично всі харчі, зокрема хліб, гречка, олія та макаронні вироби.

За словами Висоцького, навесні аграрії відреагували на дефіцит гречки та засіяли в 1,5 рази більше площі порівняно з минулим роком.

«Наразі збір гречки тільки розпочався, обмолочено 8% площ, зібрано майже 12,6 тис. тонн. Загалом, очікується зібрати 140 тис. тонн. При тому, що внутрішнє споживання становить 100-110 тис. тонн. Відповідно, Україна повністю забезпечить себе гречкою, ще й сформує резерв. Тому вже в жовтні, коли крупа буде оброблена й поступить до споживача, очікуємо зниження ціни», - розповів він.

Ціни на цукор суттєво не зміняться та його дефіциту не буде. За словами Висоцького, цього року, незважаючи на всі труднощі через війну, аграрії засіяли 180 тис. га цукрових буряків.

«Це дозволяє виготовити близько 1 млн 100 тис тонн цукру, що повністю покриває його внутрішнє річне споживання. Крім того, за рахунок високого врожаю минулого року сформовано запаси», - додав він.

Нагадаємо, у МінАП анонсували, що ціни на гречку можуть знизитися цього року.

У МОЗ раніше заявляли, що українські школярі споживають цукру втричі більше за норму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: