НАБУ закрило справу про видачу спецдозволів на Житомирщині

Читать на русском
У Національному бюро винесли постанову про закриття справи, яка стосувалася ймовірних зловживань посадовців у Житомирській області.

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом можливого зловживання службовим становищем посадовцями Головного управління Держгеонадра у Житомирській області під час видачі спеціальних дозволів на видобуток лабрадоритів.

Про це йдеться в ухвалах Вищого антикорупційного суду від 25 серпня, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішеннях, 18 січня 2022 року детективом НАБУ було винесено постанову про закриття кримінального провадження на підставі пункту 2 частини 1 статті 284 Кримінального процесуального кодексу України, тобто у зв'язку з відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення.

Тому представниками ТОВ «Земельна агенція», ТОВ «Науково-дослідницький центр екологічної безпеки та природокористування» і ТОВ «Науково-дослідний центр «Екологія довкілля» були подані клопотання про скасування арешту вилученого майна. Суддя обидва прохання задовольнив.

НАБУ розслідувало факт імовірного зловживання під час видачі спецдозволів. Слідство встановило, що Житомирська обласна рада рішеннями від 26 липня і 25 жовтня 2018 року надала спецдозволи фірмам «Граніт Блексі» і «Гранітлайн» з метою видобування лабрадоритів південної ділянки Головинського родовища площами 4,0 і 2,04 га, які перебувають у Черняхівському районі Житомирської області. Половиною корпоративних прав обох фірм володіє Сергій Колісник, який також керує «Граніт Блексі». Так детективи проводили обшуки в офісних приміщеннях «Граніт Блексі» і «Гранітлайн».

Водночас Державне бюро розслідувань перевіряло можливі порушення НАБУ під час обшуків у цій справі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: