РФ хоче посилити оборону Криму москвичами та петербуржцями – ГУР

Читать на русском
Російські окупанти планують зміцнити оборону Криму військовослужбовцями із Москви, Санкт-Петербурга, а також строковиками.

Російські окупанти планують зміцнити оборону Криму військовослужбовцями із Москви, Санкт-Петербурга, а також строковиками

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України у Telegram.

Зеленський закликав кримчан триматися подалі від російських військових об'єктів: загроза життюПрезидент зазначив, що окупаційні об'єкти та війська на території України будуть знищуватися незалежно від того, де росіяни їх розмістять

«Як стало відомо, військові комісаріати вже навіть московської та ленінградської областей, у тому числі Москви та Санкт-Петербурга, отримали вказівки щодо масового призову на військову службу місцевих жителів», – йдеться у повідомленні.

У ГУР зазначили, що призваними під час прихованої мобілізації москвичами та петербуржцями комплектуватимуть військові частини, дислоковані у Криму.

Крім того, для доукомплектування військових частин росії, дислокованих на тимчасово окупованому Криму, і посилення оборони Кримського півострова командувач Південного військового округу Олександр Дворніков вирішив направити до Криму 1200 військовослужбовців строкової служби.

Оскільки на території Криму бойові дії поки що не проводяться, то цим військовослужбовцям не пропонують підписувати контракт, що може свідчити про економію коштів та небажання виплачувати всі визначені законодавством рф надбавки, зазначили в ГУР.

«1200 військовослужбовців строкової служби служитимуть за зарплату строковика, а це майже 5 тисяч рублів (приблизно 82 долари). Економія російських коштів також відбудеться і завдяки невиплаті компенсації за загибелі військовослужбовців, адже участь строковиків у бойових діях росія заперечує», - додали у розвідці.

Нагадаємо, Україна вже розробляє евакуаційні маршрути для жителів Криму, які захочуть покинути острів під час деокупації бійцями ЗСУ.

Також повідомлялося, що росія перекидає в окупований Крим ешелон із важкою технікою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: