На Херсонщині окупанти планують поставити у школах озброєну охорону

Читать на русском
На Херсонщині у школах окупанти хочуть організувати воєнізовану охорону.  Батьків підкупами та погрозами примушують віддавати дітей на навчання.
Укрінформ

На Херсонщині у школах окупанти хочуть організувати воєнізовану «охорону». Батьків підкупами та погрозами примушують віддавати дітей на навчання.

Про це повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація.

У Херсонській області російські окупанти збираються проводити навчання за російськими програмами. У навчальних закладах організовують воєнізовану охорону. Батьків школярів, щоб вони погодилися віддати дітей навчатися, намагаються або підкупити, або залякати.

«На Херсонщині окупанти обіцяють батькам, які погодилися віддати своїх дітей до захоплених шкіл, виплатити 10 тис. рублів», – йдеться у повідомленні.

Коли підкуп не діє, окупанти погрожують штрафами, конфіскацією майна та позбавленням батьківських прав.

Раніше також повідомляли, що у Маріуполі окупанти змушують батьків віддавати своїх дітей до російських шкіл, а за відмову погрожують позбавленням батьківських прав.

Додамо, окупанти з «ЛНР» підготували методичку для шкіл на 1 вересня, де пропагандисти поширюють псевдоісторичні тези про створення України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: