У британській розвідці пояснили, чому росія активізувала свою армію на Донбасі

Читать на русском
Росія активізовує свої атаки на Донбасі, щоб відтягнути підрозділи ЗСУ. У кремлі побоюються великого контрнаступу українських військ.
Getty Images

Росія активізовує свої атаки на Донбасі, щоб відтягнути підрозділи ЗСУ. У кремлі побоюються великого контрнаступу українських військ.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії в Twitter.

За останні п'ять днів росія збільшила інтенсивність атак на донецькому напрямку Донбасу. На північ від Донецька йдуть запеклі бої в районі міст Сіверськ і Бахмут. У розвідці стверджують, що російські сили просунулися до центру селища Піски, недалеко від Донецького аеропорту та в цілому окупанти домоглися нечисленних територіальних успіхів.

Війська рф нарощують сили на двох напрямках – ГенштабНа Волинському та Поліському напрямках російські військові продовжують нарощувати сили та засоби радіоелектронної розвідки.

«Існує реальна ймовірність того, що росія активізувала свої зусилля на Донбасі, намагаючись відтягнути або зв'язати додаткові українські підрозділи на тлі чуток про те, що Україна планує великий контрнаступ», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, The New York Times пише, що указ володимира путіна про збільшення чисельності російських збройних сил є відмовою від багаторічних зусиль кремля зі скорочення роздутої армії та останньою ознакою того, що він готується до затяжної війни в Україні, де зазнає великих втрат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: