Скільки території Донеччини під контролем ЗСУ: в ОВА озвучили цифри

Читать на русском
Під контролем української армії лишається 45 відсотків Донецької області. На ній проживає близько 350 тисяч жителів.

Під контролем української армії лишається 45% Донецької області. На ній проживає близько 350 тисяч жителів.

Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в інтерв'ю, опублікованому на YouTube-каналі Донецької ОВА у п'ятницю, 26 серпня.

На Донеччині кількість жертв вторгнення рф перевищила 700 осібНа Донеччині з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну загинули 705 мирних жителів.

«На момент повномасштабного вторгнення мешканців, що постійно проживають на території, підконтрольній українській владі Донецької області – це приблизно 2/3 території станом на 24 лютого - проживало 1 млн 670 тисяч населення. Зараз – близько 350 тисяч мешканців залишилося на 45% контрольованої території… Тобто 3/4 населення області – нагадаю, це найгустонаселеніша область України..евакуйовано за весь період повномасштабної війни, тобто за півроку», - сказав Кириленко.

За його словами, всі міста області зараз перебувають під обстрілами, але найважча ситуація у тих, що перебувають на лінії фронту.

Кириленко також повідомив про трьох загиблих та чотирьох постраждалих мирних жителів Донецької області внаслідок обстрілів російських окупантів за минулу добу.

На вільній території Донеччини залишається близько 350 тисяч жителів.Донецька облдержадміністрація

Нагадаємо, на Донеччині проводиться обов'язкова евакуація.

Мер Слов'янська сьогодні вкотре закликав мешканців виїжджати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: