Верещук розповіла, скільки людей евакуювали з Донецької області з початку серпня

Читать на русском
З початку серпня під час обов'язкової евакуації з Донецької області виїхало понад 7 тисяч мирних громадян.

З початку серпня під час обов'язкової евакуації із Донецької області виїхало понад 7 тисяч мирних громадян.

Про це повідомив голова координаційного штабу з евакуації з Донецької області, віце-прем'єр-міністр України Ірина Верещук в ефірі телемарафону п'ятницю, 19 серпня.

У разі аварії на Запорізькій АЕС потрібно евакуювати близько 400 тисяч людей – ОВАЯкщо на Запорізькій АЕС станеться аварія обов'язковому відселенню підлягають близько 400 тисяч людей із Запорізької та Дніпропетровської областей. Мова про міста Нікополь, Марганець, Енергодар, Василівка, Дніпрорудне та інші.

«З 1 серпня і до сьогодні безкоштовним евакуаційним поїздом Покровськ-Кропивницький скористалося понад 7 тисяч людей. Серед них 45 багатодітних сімей, близько 1,5 тисяч дітей, а також близько 500 маломобільних людей похилого віку. Ми розраховуємо, що буде не менше 200 тисяч евакуйованих і ми готові допомогти цим людям», – повідомила Верещук.

Віце-прем'єр-міністр зазначила, що евакуація продовжується і на захоплених територіях інших областей. Так, за останній тиждень із Херсона виїхало приблизно 8 тисяч осіб, а із Запоріжжя – майже 10 тисяч. Загалом за останні 10 днів змогли евакуюватися понад 20 тисяч людей.

Нагадаємо, Верещук заявляла, що велика кількість населених пунктів півдня та сходу України взимку залишаться без світла та опалення, тому потрібно евакуюватися.

Цього тижня зросла кількість охочих виїхати з Бахмута.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: