День Незалежності на фронті: росіяни намагалися наступати на п'яти напрямках – Генштаб

Читать на русском
Російські військові зазнали втрат під час безуспішних наступів на Авдіївському та Південнобузькому напрямках.

Російські військові зазнали втрат під час безуспішних наступів на Авдіївському та Південнобузькому напрямках. Українські бійці також дали окупантам гідну відсіч на Слов'янському, Бахмутському та Новопавлівському напрямках.

Про це повідомляє зведення Генерального штабу ЗСУ.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах суттєвих змін немає. На останньому росіяни обстріляли із ствольної артилерії райони населених пунктів Толстодубово, Шевченкове та Запсілля Сумської області.

На Харківському напрямку окупанти обстрілювали зі ствольної та реактивної артилерії райони Харкова, Світличного, Слатино, Російських Тишків та ще 20 населених пунктів. Задіяли авіацію для ударів у Верхнього Салтова, Пришиба, Рубіжного та Одноробівки.

Скільки військових та техніки втратила росія за шість місяців війни – дані ГенштабуЗа півроку повномасштабної війни росія втратила 45,7 тисячі військових, більше 1920 танків, 234 літаки, 199 вертольотів і ще тисячі одиниць іншої техніки.

На Слов'янському напрямку зі ствольної та реактивної артилерії загарбники обстрілювали райони Слов'янська, Долини, Бражківки, Богородичного, Краснопілля, Костянтинівки та Дубравного. Зробили невдалу спробу наступу у напрямку Нової Дмитрівки.

На Краматорському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли поблизу Сіверська, Григорівки, Спірного, Івано-Даріївки та Верхньокам'янського.

На Бахмутському напрямку противник обстрілював із ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Костянтинівка, Бахмут, Соледар, Весела Долина, Бахмутське, Майорськ, Шуми, Зайцеве, Васюківка, Кодема, Білогорівка та Яківлівка. Ударами авіації намагався зруйнувати важливі об'єкти у районах міст Соледар та Бахмут.

Ворог намагався покращити тактичне становище у напрямках населених пунктів Соледар, Бахмутське та Кодема. Отримав відсіч і ретирувався.

На Авдіївському напрямку росіяни залучили ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню для обстрілів неподалік Авдіївки, Олександрополя, Досвідченого, Водяного, Новобахмутівки, Красногорівки та Невельського. Авіаційні удари окупантів зазнали райони населених пунктів Мар'їнка, Олександропіль та Водяне.

Противник уже вкотре намагався встановити контроль над населеними пунктами Піски та Невельським наступальними та штурмовими діями. Успіху не мав, традиційно зазнав втрат і відступив.

На Новопавлівському напрямку удари авіації загарбників зафіксовано неподалік від Володимирівки, Павлівки та Новомайорського.

Українські військові відбили наступ росіяни у напрямах населених пунктів Перемога, Новомихайлівка, Павлівка та Велика Новосілка.

На Запорізькому напрямку окупанти обстрілювали зі ствольної та реактивної артилерії райони Новополя, Малих Щербаків, Орєхова та ще 15 населених пунктів. Ударам авіації ворога зазнали території біля Новосілки, Полтавки, Новополя та Дорожнянки.

Корабельне угруповання загарбників в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжує виконувати завдання щодо блокування цивільного судноплавства у північно-західній частині Чорного моря та ураження військових об'єктів та елементів інфраструктури у глибині території України.

На Південнобузькому напрямку росіяни для стримування українських військ обстрілювали із засобів вогневої поразки території по лінії зіткнення. Задіяли авіацію для ударів по районах населених пунктів Трудолюбівка, Андріївка, Потьомкіне, Олександрівка, Лозове, Велике Артакове та Біла Криниця.

Зробили невдалу спробу наступу у напрямку Миколаївки. Українські військові завдали їм втрат і відкинули назад.

Нагадаємо, війська рф здійснили ракетний удар по Хмельниччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: