Війська рф намагалися прорвати оборону ЗСУ на кількох напрямках - Генштаб

Читать на русском
У вівторок, 23 серпня, росіяни намагалися прорвати оборону українських військ та просунутися у напрямках населених пунктів Красногорівка, Первомайське та Невельське.

У вівторок, 23 серпня, росіяни намагалися прорвати оборону українських військ та просунутися у напрямках населених пунктів Красногорівка, Первомайське та Невельське, але успіху не мали та хаотично відступили.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка залишається без істотних змін. Окупанти залучали ствольну артилерію для обстрілів неподалік від Миколаївки та Залізного Моста Чернігівської області.

На Харківському напрямку ворог обстрілював із ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Уди, Соснівка, Протопопопівка, Слатино, Циркуни, Харків, Петрівка, Руські Тишки та Коробочкине. Завдав авіаударів біля Питомника, Костянтинівки та Верхнього Салтова. З метою виконання завдань розвідки та коригування вогню артилерії залувчав БПЛА.

Ворожі війська зайняли південну околицю Благодатного на Миколаївщині – ГенштабЗСУ вдалося відбити ворожі штурми на кількох напрямках на Донеччині, але росіяни мали частковий успіх у Миколаївській області.

На Слов'янському напрямку зафіксовано обстріли неподалік від Долини та Дібрівного. Також війська противника завдали авіаційних ударів біля Богородичного. У районі Нової Дмитрівки велася повітряна розвідка БПЛА.

На Краматорському напрямку окупанти вдарили в районі населених пунктів Сіверськ, Григорівка та Біленьке. Ворог задіяв авіацію для ударів у Тетянівки та Пришиба, здійснював розвідку позицій ЗСУ за допомогою БПЛА.

На Бахмутському напрямку війська рф завдавали ударів у районах Бахмута, Бахмутського та Кодеми. Також окупанти здійснили невдалу спробу розвідки боєм у напрямку населеного пункту Зайцево, але відійшли.

Наступальними діями противник намагався просунутися у напрямах населених пунктів Соледар, Кодема, Бахмут, Зайцевого та Курдюмівка, але успіху не мав і відійшов.

На Авдіївському напрямі війська противника продовжили обстріли районів поблизу Авдіївки, Водяного, Новобахмутівки та Невельського, також завдали авіаудари неподалік від Мар'їнки та Красногорівки.

На Новопавлівському напрямку ворог здійснив обстріл зі ствольної та реактивної артилерії біля Павлівки та Великої Новосілки. Невдало намагався покращити тактичне становище у напрямках Новомихайлівки та Золотої Ниви.

На Запорізькому напрямку зафіксовано удари ворога в районах населених пунктів Щербаки, Новоданилівка, Гуляйпільське, Чарівне, Новосілка, Зелене Поле, Новопіль та Вишневе. Також противник завдав авіаційних ударів біля Малинівки та Залізничного.

На Південнобузькому напрямку ворог задіяв танки, ствольну артилерію та РСЗВ для обстрілів районів населених пунктів Посад-Покровське, Олександрівка, Прибузьке, Лупарево, Мирне, Новогригорівка, Першотравневе, Кисельівка, Любомировка, Андріївка, Миколаївка.

Також війська рф завдали авіаудари біля Трудолюбівки, Андріївки та Новогригорівки. Для розвідки позицій ЗСУ та корекції вогню артилерії противник активно задіяв БПЛА.

Раніше в РНБО повідомили, що президент рФ володимир путін може зберегти Кримський міст від знищення тільки в одному випадку - якщо по ньому з півострова виведуть усі війська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: