У Маріуполі окупанти знову скорочують перелік осіб для видачі гуманітарки

Читать на русском
Від завтра в Маріуполі знов скорочують перелік осіб для видачі гуманітарки. Таким чином окупанти відверто примушують жителів міста до праці.
фото: «Громадське»

Окупаційна влада в Маріуполі скорочує перелік осіб, яким буде видаватися гуманітарна допомога, починаючи з понеділка, 22 серпня.

Про це повідомляє радник мера окупованого міста Петро Андрющенко.

«З завтра в Маріуполі знов скорочують перелік осіб для видачі гуманітарки. Тепер - виключно для пенсіонерів 65+; людей з інвалідністю 1-2 груп та дітей до 3 років. Всі інші - якось самі», - написав він.

Росія почала повертати депортованих маріупольців додому – радник мераБільшість із цих людей не має вцілілого житла в місті і змушена буде жити на вулиці або вламуватись у квартири інших маріупольців в евакуації.

Як зазначив Андрющенко, таким чином окупанти відверто примушують жителів міста до праці.

При цьому, згідно з його словами, російські підрядники отримують гроші з бюджету у безготівковій формі. А маріупольцам потрібно виплачувати гроші готівкою - і не раз на місяць, а щоденно.

Радник мера зазначив, що в окупантів немає грошей, тому підрядники кидають роботу і повертаються до росії. Їх змінюють інші, але ситуація знов повторюється.

«Підсумок - без гуманітарки людям не вижити. Але завтра її не буде. Вся турбота росії закінчилась. Тепер лише праця. Каторжна праця за безцінь», - додав він.

Нагадаємо, що у тимчасово окупованому Маріуполі в суботу, 20 серпня, відбувся замах на самопроголошеного мера Костянтина Іващенка.

Раніше ми повідомляли, що у Маріуполі росЗМІ знімають постановочні сюжети перед розбомбленим драмтеатром.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: