Україна розробила план відбудови лікарень

Читать на русском
Україна створила план відбудови медичної інфраструктури та напрацювала необхідні зміни до державних будівельних норм.
novynarnia.com

Україна створила план відбудови медичної інфраструктури та напрацювала необхідні зміни до державних будівельних норм.

Про це повідомляють у Міністерстві охорони здоров'я.

Оновлені вимоги щодо проєктування та будівництва медзакладів дозволять зводити лікарні, які відповідатимуть найкращим європейським і світовим стандартам. Наразі МОЗ у співпраці з Міністерством розвитку громад та територій України завершує підготовку нормативної бази для відбудови медичної інфраструктури України.

«Давайте побудуємо нове»: інтерв'ю координатора Великого будівництва про післявоєнне відновленняПровідна роль у відбудові країни і до, і під час війни залишається в Офісу президента. Юрій Голик, що координує Велике будівництво, відповів Слово і діло на основні питання щодо відновлення країни після війни.

«Завдяки оновленню державних будівельних норм і впровадженню санітарно-гігієнічних вимог лікарні будуватимуться за кращими світовими зразками. Насамперед це дасть змогу суттєво покращити умови перебування пацієнтів у медзакладах та поліпшить умови роботи медиків», – додають у повідомленні.

Відомо, що станом на 20 серпня окупанти пошкодили 788 медичних закладів та ще 123 повністю зруйнували.

Нагадаємо, після війни відновлення зруйнованих активів України обійдеться в 188 мільярдів доларів, з яких прямі збитки, яких зазнала країна, становлять 110,4 млрд доларів. Це сума мінімальних потреб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: