Став відомий прогноз по курсу долара та євро на ці вихідні: скільки доведеться платити в обмінниках

Читать на русском
Охочих придбати або продати валюту чекає великий розкид котирувань та дуже широкий спред між придбанням валюти та її продажем
Ілюстративне фотоReuters

На цих вихідних, 20 і 21 серпня, українців, які приймуть рішення придбати або продати долари США або євро через обмінні пункти валют, чекає великий розкид котирувань і дуже широкий спред між придбанням валюти і її продажем.

Про це повідомляє видання Мінфін.

Так, в більшій частині обмінників спред по долару складе 20-60 копійок, спред по євро - 25-80 копійок. Спред - це різниця між курсом купівлі та продажу долара.

«Котирування долара в більшості обмінників будуть в межах коридору: прийом 39,90 - 40,80 гривень, продаж в межах 40,85 - 41,40 гривень. У більшості обмінників котирування євро будуть перебувати в межах: прийом 39,50 - 41,10 гривень і продаж 41,15 - 41,60 гривень» - сказано в повідомленні.

Нічого критичного не відбулося: НБУ про дестабілізацію на ринку готівкової валютиПевна дестабілізація на ринку готівкової валюти після ослаблення офіційного курсу носить тимчасовий характер.

Не виключається, що в процесі обмінники будуть неодноразово коригувати цінники в залежності від того, якими будуть реальний попит і пропозиція. Також це залежить від обсягів вільної гривні та запасу валюти в обмінників. Втім, видання вважає, що особливих проблем із забезпеченням бажаючих купити валюту необхідним її обсягом в обмінниках, на відміну від кас банків, не буде - у банків її, як правило, або немає взагалі, або мало.

Нагадаємо, раніше Національний банк України прийняв рішення про посилення вимог до пунктів обміну валют - тепер операції в обов'язковому порядку повинні фіксуватися на відео, а інформацію про курси валют заборонено виставляти на табло.

22 липня НБУ вперше з початку повномасштабної війни підвищив офіційний курс долара – до 36,6 грн/lолар. У НБУ підкреслили, що такий крок дозволить збільшити конкурентоспроможність українських виробників, зблизити курсові умови для різних груп бізнесу і населення і підтримати стійкість економіки в умовах війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: