ПриватБанк тимчасово перестав приймати великі купюри у своїх терміналах

Читать на русском
Клієнти банку скаржаться, що банкомати повного циклу і термінали перестали приймати купюри номіналом понад 200 грн - тобто, 500 грн і 1000 грн
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Державний ПриватБанк тимчасово перестав приймати у своїх терміналах і банкоматах банкноти великого номіналу через технічні роботи.

Про це повідомляється на сайті видання Мінфін з посиланням на скаргу одного з клієнтів банку.

«18 серпня з подивом дізнався, що всі термінали самообслуговування перестали приймати купюри номіналом понад 200 грн!!! Ось готую в НБУ скаргу, нехай перевірять ваші ліцензійні умови, раз ви самі вирішили, що купюри понад 200 грн вже не актуальні!!!»- написав користувач.

ПриватБанк скасував кредитні канікулиКредитні канікули у Приватбанку. З 1 червня поновлюється кредитування за кредитними картками.

У банку у відповідь на звернення заявили, що проводиться набір технічних робіт, щоб банкомати та термінали могли й далі приймати купюри номіналом 500 і 1000 гривень. На час проведення робіт купюри приймаються тільки до 200 грн включно.

«Купюри номіналом 500 і 1000 можна використовувати при операціях в касах нашого банку» - додали в банку.

Однак в коментарях користувачі припускають, що справа зовсім не в технічних роботах. Проблеми можуть бути пов'язані з тим, що в Україні виявлені купюри номіналом 500 грн, які вже були виведені з обігу і зберігалися в Херсоні, який зараз окупований росіянами. Ці купюри вже були виявлені в центрі та на заході України.

Нагадаємо, в Україні станом на 1 січня 2022 року в обігу перебувало купюр та монет національної валюти на загальну суму в 627,6 млрд грн. У 2021 році найчастіше підробляли банкноти номіналом 500 і 200 гривень.

До речі, раніше ПриватБанк анонсував для клієнтів необхідність підтверджувати свої доходи у разі, якщо є різниця між даними банку про фінансовий стан клієнта та обсягом операцій по карті. Також це стосується випадків, коли операції перевищують 500 тисяч гривень на місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: