У НБУ розповіли, що робити з пошкодженими купюрами національної валюти

Читать на русском
НБУ просить не порушувати цілісність пошкоджених банкнот, наприклад, у разі їх склеювання, а разом з довідкою про НП віддати на дослідження
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Постраждалі під час пожежі, підтоплення або інших подібних пригод банкноти українці можуть віддати на дослідження та отримати відшкодування. Для цього необхідно звернутися до регіональних підрозділів грошового обігу Національного банку України, які є в Києві, Одесі, Харкові, Львові, Дніпрі та Хмельницькому.

Про це повідомляє пресслужба регулятора.

У разі відсутності такого підрозділу в населеному пункті можна піти в уповноважені банки - Приватбанк, Ощадбанк, Райффайзен банк, УкрСиббанк або ПУМБ.

НБУ просить не порушувати цілісність пошкоджених банкнот, наприклад, у разі їх склеювання, а разом з довідкою про НП віддати на дослідження.

Уповноважені банки не займаються вивченням банкнот самостійно, а пакують і передають в Нацбанк. Крім самих купюр в регулятор також направляють заяву пред'явника і довідку про прийом (вилучення).

Всі дослідження Центробанком проводяться безкоштовно. За їх результатами клієнти отримають відповідну суму національної валюти, визнаних справжніми та платіжними. В іншому випадку відшкодування не буде.

Раніше в НБУ нагадали, що в Україні в обороті є фальшиві гроші. Найчастіше ці підробки виконані досить незграбно, але є такі, які складно відрізнити від справжніх без спеціального обладнання. Проте розпізнати їх можна, якщо слідувати трьом простим крокам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: