У МінАП повідомили, чи очікувати українцям дефіциту овочів та фруктів

Читать на русском
Дефіциту фруктів та овочів в Україні не очікується, незважаючи на те, що російські окупанти тимчасово захопили частину південних областей.

Дефіциту фруктів та овочів в Україні не очікується, незважаючи на те, що російські окупанти тимчасово захопили частину південних областей.

Про це повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства України у понеділок, 4 червня.

Байден звинуватив путіна у підвищенні цін на паливо та продуктиАмериканський лідер Джо Байден звинуватив володимира путіна у зростанні цін на паливо та продукти на ринку США.

«Через тимчасову окупацію південних територій українці справді можуть відчути обмежену пропозицію ранніх овочів та фруктів, але не надовго, у міру дозрівання цих культур у центральній, західній, північній Україні та від українських тепличних господарств із затримкою два-три тижні це питання буде вирішено», – запевнив Віштак.

За його словами, ціни на овочі, фрукти та ягоди більше залежать від зміни логістичних маршрутів та вартості пального.

У МінАП розповіли, що у 2022 році на Херсонщині під овочевими культурами засіяли 40 тис. га землі. Цей показник становить майже 15% до врожаю овочів в Україні. Але за рахунок п'яти областей центральної України, де виробництво цих продуктів перевищує вдвічі-втричі, загалом дадуть урожай на рівні 34,22% до збору по Україні.

За словами директора департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігоря Виштака, в Україні завжди було надвиробництво плодово-ягідних культур. У зв'язку з цим, Вінницька, Чернівецька, Хмельницька, Дніпропетровська, Львівська та Полтавська області, найбільші виробники плодів та ягід, цілком зможуть забезпечити потреби громадян нашої країни.

Водночас ситуація з урожаєм кавунів складніша. Однак центральні та частково південні регіони країни зможуть дещо компенсувати їхню нестачу.

Нагадаємо, у травні українців попереджали про дефіцит ранніх овочів. У червні країни G7 звинуватили РФ у зростанні цін на товари.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: