Росіяни намагалися провести штурми на Донбасі, але отримали відсіч – Генштаб

Читать на русском
Російські окупанти здійснили кілька спроб штурму на Донеччині. ЗСУ успішно відбили всі наступи.

Російські окупанти здійснили кілька спроб штурму на Донеччині. ЗСУ успішно відбили всі наступи.

Про це йдеться у зведенні Генштабу увечері у четвер, 18 серпня.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах суттєвих змін не спостерігається. На Харківському напрямку росіяни провели обстріл низки населених пунктів. Також ворог намагається зберегти зайняті позиції та поповнити боєздатність підрозділів, які зазнали втрат.

На Слов'янському напрямку противник проводив обстріл близько 12 населених пунктів.

На Краматорському напрямку окупанти зробили безуспішну спробу наступу на напрямок Миколаївка – Виїмка. Зазнали втрат і відступили.

Ворог намагався прорвати оборону ЗСУ під Харковом – ГенштабВійська рф намагалися прорвати оборону ЗСУ в напрямку Козача Лопань - Уди в Харківській області. Українським військовим удалося відбити всі штурми ворога на сході країни.

На Бахмутському напрямку наступальними діями росіяни намагалися просунутися у напрямку Бахмута, але безуспішно.

На Авдіївському напрямку противник здійснив невдалі спроби покращення тактичного становища на напрямках Верхньоторецьке – Кам'янка, Новоселівка Друга – Авдіївка, Піски – Первомайське та Лозове – Первомайське.

На Новопавлівському напрямку зафіксовано обстріл поблизу ряду населених пунктів. Також наступальними діями ворог намагався покращити тактичне становище на напрямі Тарамчук – Водяне. Отримав тверду відсіч і відступив.

На Запорізькому напрямку ворог робив постійні обстріли по лінії зіткнення. Також для атак було задіяно авіацію.

На Южнобузькому напрямі росіяни зосереджують зусилля на тому, щоб зберегти зайняті позиції. При цьому вони посилили угруповання силами до двох батальйонних тактичних груп за рахунок резерву та переміщення окремих підрозділів з інших напрямків.

Зазначимо, що на Київщині під час збирання врожаю підірвався трактор.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: