Війна з росією: у Генштабі назвали «гарячі» точки на фронті

Читать на русском
Тривають бойові дії недалеко від Леб'яжого та Базаліївки, Мазанівки та Новодмитрівки, Соледара та Бахмутського, Опитного, Новомихайлівки.

Російські війська намагалися наступати на Харківському, Слов'янському, Донецькому, Бахмутському та Запорізькому напрямках. Деякі наступи українські військові відбили, тривають бої неподалік Леб'яжого та Базаліївки, Мазанівки та Новодмитрівки, Соледара та Бахмутського, Опитного, Новомихайлівки.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін. У Генштабі наголосили, що зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з території Білорусі.

На Сіверському напрямку ворог не припиняє обстрілів зі ствольної артилерії по прикордонними районами Чернігівської та Сумської областей.

На Харківському напрямку ворог із метою коригування вогню артилерії та визначення позицій підрозділів Сил оборони продовжує активно вести розвідку БПЛА. Здійснював обстріл військової та цивільної інфраструктури в районах Харкова, Петрівки, Дементіївка та ще 18 населених пунктів.

Окупанти ведуть наступ недалеко від Лебяжого та Базаліївки, бої продовжуються. Також вони дистанційно мінують місцевість – цього разу біля Леб'яжого.

На Слов'янському напрямку противник здійснював вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Бражківка, Велика Комишуваха, Дібрівне, Вірнопілля та Мазанівка. Провів дистанційне мінування території поблизу Довгого.

«Корейський» та «сирійський» сценарії війни в Україні неможливі – РезніковРезніков заявив, що в Україні неможливий корейський сценарій війни, оскільки кремль не захотів заморозити конфлікт у 2014 році. Сирійський сценарій також нереальний, оскільки у росіян виснажуються ресурси.

У районі Богородичного противник намагався вести наступальний бій – успіху не мав і відійшов. Поблизу Мазанівки та Новодмитрівки бої продовжуються.

На Донецькому напрямку окупанти продовжують зосереджувати зусилля на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. На Краматорському та Авдіївському напрямах противник намагається покращити тактичне становище військ.

На Краматорському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли біля Миколаївки, Слов'янська, Краматорська, Спірного, Верхньокам'янського, Івано-Даріївки, Григорівки та Званівки. Ворог вів повітряну розвідку у Краматорському районі.

Біля Спірного окупанти вирішили піти в наступ, але зазнали втрат і відступили.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв райони Бахмута, Соледара, Зайцевого, Білогорівки та Майорська.

Війська рф вели наступальні та штурмові дії неподалік Залізного, Шумів і Зайцевого – успіху не мали і відійшли. У районі Соледара та Бахмутського бойові дії продовжуються.

На Авдіївському напрямку з танків та артилерії різних типів було обстріляно території поблизу Авдіївки, Мар'їнки, Нью-Йорка, Олександрополя, Пісків, Водяного, Опитного та Невельського.

Ворог намагається вести штурмові дії в районі Опитного, бої продовжуються.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснював обстріли із ствольної та реактивної артилерії та танків в районах населених пунктів Велика Новосілка, Новосілка, Новомихайлівка, Павлівка, Богоявленка, Сонцівка, Степногірськ, Шевченко, Вугледар, Бурлацьке, Чарівне, Залізничне, Гуляйполе, Гуляйпільське, Новоданилівка, Лукʼянівське, Оріхів, Времівка, Полтавка, Новопіль та Новоандріївка.

У районі населеного пункту Шевченкове росіяни вели наступальні бої, але отримали жорстку відсіч та відійшли. Біля Новомихайлівки бойові дії продовжуються.

У Генштабі повідомили, що окупанти заміняли місцевість у районах Інженерного та Українського.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля супротивника зосереджені на утриманні, недопущенні просування наших військ та вогневому ураженні підрозділів Сил оборони України.

Окупанти вели наступальні бої неподалік Білогірки: ЗСУ прорідили ряди російських загарбників і змусили ворога бігти.

Нагадаємо, за інформацією ЗМІ, окупанти готують масований ракетний обстріл України з території Білорусі. На військовий аеродром «Зябрівка» вони звезли 14 ЗРК С-400, щонайменше 60 ракет до них та інше озброєння.

Валерій Залужний заявив, що розташування ракетних систем уздовж кордону з Білоруссю викликає занепокоєння.

У ЗСУ заявили, що Україна має бути готова до ракетних ударів, у тому числі і на День Незалежності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: