Окупанти дистанційно мінують села на Харківщині – Генштаб

Читать на русском
У вівторок, 16 серпня, ЗСУ відбили наступ ворога на сході, а також поблизу Новогригорівки на Південнобузькому напрямку. Окупанти дистанційно мінують села на Харківщині.

У вівторок, 16 серпня, ЗСУ відбили наступ ворога на сході, а також поблизу Новогригорівки на Південнобузькому напрямку. Окупанти дистанційно мінують села на Харківщині.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу 16 серпня.

На Волинському та Поліському напрямах немає ознак створення наступальних угруповань Збройних сил росії та Білорусі. При цьому зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів із Білорусі.

Окупанти проводять агресивні перевірки мешканців Маріуполя – меріяРосіяни посилили фільтрацію та агресивні перевірки мешканців Маріуполя, є також випадки затримання громадян.

На Сіверському напрямку росіяни здійснили артилерійські обстріли неподалік Кам'янської слободи на Чернігівщині та Ходиного та Сваркового Сумської області. Тривають розвідпольоти безпілотників ворога.

На Харківському напрямку окупанти здійснювали вогневе ураження в райони населених пунктів Одноробівка, Соснівка, Дуванка, Дементіївка, Розплідник, Російська та Черкаська Лозова Черкаські Тишки, Петрівка, Верхній Салтів, Мосьпанове, Іванівка, Коробочкіне та Чепель.

Завдали авіаційні удари у Верхнього Салтова, Гусарівки та Соснівки. Також було зафіксовано дистанційне мінування місцевості неподалік Перемоги та Українки.

На Слов'янському напрямку загабники залучали танки, ствольну та реактивну артилерію для вогневого впливу поблизу Грушувахи, Краснопілля, Вернопілля, Рідного, Мазанівки та Долини.

У районах населених пунктів Нова Дмитрівка та Дібровне противник застосував боєприпаси запальної дії.

Неподалік від Мазанівки росіяни намагалися вести наступальний бій, успіху не досягли, відійшли.

На Донецькому напрямку окупанти зосереджують основні зусилля на веденні активних наступальних та штурмових дій на Краматорському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.

На Краматорському напрямку ворог обстріляв зі ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Краматорськ, Верхньокам'янське, Григорівка, Переїзне та Роздолівка. Біля Івано-Дар'ївки, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії. Зазнав втрат і відступив.

На Бахмутському напрямку загарбники обстрілювали військову та цивільну інфраструктуру в районах Костянтинівки, Соледара, Шумов, Яковлівки та Майорська. Також Загарбники завдали авіаударів неподалік від Яківлівки та Соледару. Намагалися вести розвідку боєм біля Вершини, після вогневої поразки – втекли. Наступальні та штурмові дії противника в районах Соледара, Зайцевого, Майорська завершилися втратами та відступом.

На Авдіївському напрямку росіяни, крім обстрілів неподалік Авдіївки, Красногорівки, Олександрополя, Водяного, Опитного, Новокалинового та Новобахмутівки, завдали авіаудару біля Мар'їнки. Вели наступ у районі Невельського, бойові дії продовжуються. На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти вели обстріл поблизу Володимирівки, Новоукраїнки, Павлівки, Вугледара, Новосілки, Чарівного, Времівки, Кам'янського, Дорожнянки та Новопілля.

Загарбники завдали авіаційних ударів біля Новоандріївки, Павлівки та Полтавки. Ведуть наступ неподалік Новомихайлівки, бойові дії продовжуються.

На Південнобузькому напрямку ворог зосередився на недопущенні просування українських військ та веденні повітряної розвідки безпілотниками.

Росіяни продовжують обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Степова Долина, Нова Зоря, Прибузьке, Шевченка, Киселівка, Благодатне, Широке, Кобзарці, Андріївка, Добрянка, Осокорівка, Потьомкіне, Трудолюбівка.

Завдали авіаційні удари в районах Посад-Покровського, Білого Колодязя та Лозового. Невміла спроба наступального бою поблизу Новогригорівки завершилася для загарбників значними втратами та втечею.

Раніше стало відомо, скільки людей перебувають під окупацією на Луганщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: