Війська рф мали частковий успіх неподалік від Авдіївки – Генштаб

Читать на русском
У середу, 17 серпня, ЗСУ відбили кілька штурмів на Донбасі та вдарили по окупантам на півдні. Водночас російські війська мали частковий успіх біля Опитного, що неподалік від Авдіївки.

У середу, 17 серпня, ЗСУ відбили кілька штурмів на Донбасі та вдарили по окупантам на півдні. Водночас російські війська мали частковий успіх біля Опитного, що неподалік від Авдіївки.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу.

Сіверський, Волинський та Поліський напрямки - ситуація на півночі залишається стабільною. Ворог удосконалює фортифікації на Сіверському напрямку та обстріляв із артилерії території біля Чернівського, Павлівки та Гудового Сумської області.

Харківський напрямок – з артилерії та танків окупанти обстріляли населені пункти Харків, Нова Миколаївка, Дементіївка, Коробочкине, Печеніги, Руські Тишки, Одноробівка, Леб'яжче, Нове, Світличне, Соснівка та Рубіжне.

Окупанти дистанційно мінують села на Харківщині – ГенштабУ вівторок, 16 серпня, ЗСУ відбили наступ ворога на сході, а також поблизу Новогригорівки на Південнобузькому напрямку. Окупанти дистанційно мінують села на Харківщині.

Російські війська намагалися прорвати оборону наших військ у напрямах населених пунктів Леб'яжого та Базаліївку, успіху не мали і відійшли.

Слов'янський напрямок - противник обстрілював із артилерії різних типів райони неподалік Бражківки, Дубравного, Мазанівки, Долини та Довгенького.

Українські воїни відбили штурм у напрямку Новодмитрівки та Мазанівки. Ворог зазнав втрат і відступив.

Краматорський напрямок – окупанти намагалися витіснити ЗСУ від позицій, тому з танків та артилерії обстрілювали території неподалік від Миколаївки, Краматорська, Верхньокам'янського, Тетянівки, Серебрянки, Григорівки та Райгородка. Завдали авіаційного удару біля Івано-Дар'євки та Веселого.

Також армія рф без успіху вела штурм у напрямку населеного пункту Веселе.

Бахмутський напрямок - обстріли зафіксовані поблизу Бахмута, Зайцевого, Яківлівки, Білогорівки та Майорська. Окупанти залучили авіацію для удару біля Соледару.

Українські воїни придушили всі спроби ворога покращити тактичне становище підрозділів у районах населених пунктів Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Кодема, Зайцеве та Майорськ.

Авдіївський напрямок - противник обстрілював райони біля Авдіївки, Нью-Йорка, Пісків, Водяного, Досвідченого та Невельського. Наніс авіаудар неподалік від Мар'їнки. Ворог мав частковий успіх у напрямку населеного пункту Опитне.

Новопавлівський та Запорізький напрямки - окупанти масовано обстрілювали з танків та різнокаліберної артилерії населені пункти Велика Новосілка, Костянтинівка, Павлівка, Сонцівка, Ольгівське, Вугледар, Чарівне, Гуляйполе, Новоданилівка, Мала Токмачка, Орехів.

Авіаудари зафіксовані біля Щербаків, Малих Щербаків та Залізничного. Удари коригували безпілотниками.

Загарбники здійснили безуспішну спробу просунутися у напрямку Шевченкового та мали частковий успіх у напрямку Новомихайлівки.

Південнобузький напрямок – окупанти намагаються утримати займані позиції та не дозволити українським військам просунутися. Для цього ворог обстрілює позиції ЗСУ та веде повітряну розвідку БПЛА.

Армія рф завдала авіаційних ударів недалеко від Білогірки, Лозового, Білого Колодязя та Посад-Покровського.

Ворог вів штурм біля Білогорівки, але захисники втримали оборону та відкинули супротивника на попередні позиції.

Чорне та Азовське моря - росія зосереджує в акваторіях два носії крилатих ракет морського базування.

У Генштабі зазначили, що російські війська деморалізовані, намагаються отримати поранення, щоби не потрапити на передову. Також фіксується збільшення фактів саботажу наказів офіцерів, особливо коли це стосується наступальних дій.

Нагадаємо, українцям розповіли, як шукати інформацію про безвісти зниклих військових.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: