СБУ вирахувала військового рф, який наказував стріляти в цивільних під Києвом

Читать на русском
СБУ встановила особу російського окупанта, який наказував розстрілювати мирних жителів у Броварському районі Київської області.

Служба безпеки встановила особу російського окупанта, який наказував розстрілювати мирних жителів у Броварському районі Київської області. Йдеться про старшого лейтенанта зс рф Струєва.

Про це повідомляє пресцентр СБУ у середу, 10 серпня.

Українські військові ліквідували окупантів, які катували цивільних у БучіВ Україні ліквідували окупантів зі складу 64 окремої мотострілецької бригади, які катували цивільних у Бучі.

Так, правоохоронцям вдалося перехопити розмову, з якої чути, як російський військовий наказав розстріляти цивільних, також СБУ знайшла чоловіка, який вижив і готовий свідчити.

Спецслужби вже зібрали повну доказову базу на цього окупанта і вже повідомили йому про підозру.

Так, старший лейтенант ЗС РФ Антон Струєв із позивним «Беркут» підозрюється за ст. 438 КК (порушення законів та звичаїв війни).

Відомо, що він наказував стріляти у мирних жителів під час окупації Броварського району Київської області.

«Та валіть там усіх, нахй! Є цивільні - нахй у розніс, сука, всіх!», - заявив Струєв.

За інформацією відомства, у селах Мокрець та Заворичі окупант особисто брав у полон мирних жителів та жорстоко допитував їх.

Так, вранці 22 березня 2022 року Струєв наказав стріляти в цивільного жителя, який випадково опинився поруч. Окупанти залишили чоловіка вмирати.

Втім, після тяжкого поранення чоловік вижив. Він дізнався про свого вбивцю і готовий свідчити проти нього в міжнародному суді.

Нагадаємо, на Київщині виявили понад 1300 тіл цивільних, убитих військовими рф.

Також було встановлено особи ще чотирьох військових росії, які катували мешканців Бучі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: