Цілі путіна в Україні не змінилися, хоча він намагається їх спотворити – аналітики

Читать на русском
Путін намагається спотворити свої справжні наміри щодо України, хоча, як і раніше, хоче захопити більшу частину країни.

Максималістські цілі кремля в Україні – домогтися зміни влади в Києві та забезпечити територіальний контроль над більшою частиною країни – не змінилися, хоча володимир путін намагається їх спотворити.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Путін може запропонувати Україні мирні переговори у листопаді – британський експертЯкщо Захід демонструватиме єдність у питанні України, а росія не зможе змінити хід битви за Херсон, путіну рано чи пізно доведеться домовлятися. Приблизно в листопаді він може запропонувати мирні переговори Україні, вважає експерт.

В ISW зазначили, що путін не згадав територію за межами Донбасу, описуючи цілі війни росії 15 серпня. Свій виступ на форумі «Армія-2022» він завершив твердженням, що російські військові разом із «бійцями Донбасу» виконують свій обов'язок – захищають росію та «звільняють» Донбас.

«Така обмежена заява про цілі росії різко контрастує з раніше озвученими військовими цілями щодо «денацифікації» та «демілітаризації» всієї України. Заява путіна також несумісна з діями рф щодо «приєднання» окупованих частин Херсонської та Запорізької областей до російської федерації», – заявили аналітики.

Нагадаємо, в ISW раніше заявляли, що цілями вторгнення росії в Україну залишаються зміна політичного режиму та знищення суверенітету української держави. На думку аналітиків, кремль готується до затяжної війни з наміром захопити набагато більшу частину України, ніж Донбас.

У той же час високий рівень втрат рф в Україні може перешкодити путіну досягти цього року однією з ключових цілей своєї війни – повного захоплення Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: