Справа щодо катастрофи MH17: стало відомо, коли суд у Нідерландах оголосить рішення

Читать на русском
Суд у Нідерландах 17 листопада оголосить рішення у справі про катастрофу рейсу MH17 на Донбасі. У справі четверо обвинувачених.

Суд у Нідерландах, який розглядає справу про катастрофу рейсу MH17 Malaysia Airlines над Донбасом у 2014 році, винесе свій вердикт 17 листопада.

Про це повідомляє Reuters.

Посадка в Гаазі: чим закінчиться для Росії процес щодо МН17Перебіг судових слухань вказує на те, що Росія не зможе перекласти відповідальність за катастрофу на Україну.

Як заявили в прокуратурі, підсудні – українець та троє росіян – які перебувають на волі, допомогли доставити ракетну систему «Бук», яку проросійські сепаратисти використали для запуску ракети літаком 17 липня 2014-го. Загинули усі 298 людей на борту.

Адвокати Олега Пулатова, єдиного підсудного, котрий вирішив брати участь у процесі, стверджують, що суд був «несправедливим», а прокуратура належним чином не розглянула альтернативні версії причини авіакатастрофи чи причетності Пулатова.

Інших підозрюваних – Ігоря Гіркіна, Сергія Дубинського та громадянина України Леоніда Харченка – судять заочно. Пулатов, хоч він також перебуває на волі, не вважається підсудним заочно, оскільки його інтереси представляють адвокати.

Нагадаємо, судовий процес у справі про катастрофу MH17 на Донбасі завершився 10 червня.

Раніше стало відомо, що прокуратура запросила для всіх обвинувачених довічне ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: