Спека та грози: синоптик дала прогноз погоди на тиждень

Читать на русском
Найближчого тижня в Україні очікується нестійка погода з дощами та грозами. Про це розповіла заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Найближчого тижня в Україні очікується нестійка погода з дощами та грозами.

Про це розповіла заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня в інтерв'ю газеті РБК-Україна.

За інформацією синоптика, зазвичай у цей період у країні встановлюється поле підвищеного тиску та спостерігається спекотна погода. Наприкінці липня – на початку серпня зазвичай спостерігаються тривалі періоди антициклональної погоди.

Вибухи на пляжі в Затоці: зросла кількість загиблихЗросла кількість жертв внаслідок вибуху міни на одному з пляжів у Затоці на Одещині. Про це повідомляється в Telegram-каналі спікера Одеської ОВА Сергія Братчука.

«Але цього року у нас нестійка погода через те, що заходить прохолодне та вологе повітря з північного заходу та півночі та зустрічається з теплим повітрям тропічного походження, яке надходить із півдня та південного сходу. Таким чином ми маємо нестійку погоду на території України з короткочасними грозовими дощами», - сказала вона.

За словами синоптика, в Україні найближчого тижня триватимуть короткочасні дощі з грозами.

Голеня повідомила, що у вівторок, 16 серпня, у західних та центральних областях місцями можуть пройти значні дощі з температурами 25-30 градусів. У той же час на півдні та сході буде спекотно – 30-36 градусів.

«Найближчим часом тепла та нестійка погода», - констатувала синоптик.

Раніше Укргідрометцентр повідомляв, що в серпні за прогнозами синоптиків середня місячна температура повітря прогнозується в межах 20-25 градусів тепла, в Карпатах 17-19 градусів, що на два градуси вище за норму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: