Війська рф намагалися провести розвідку боєм під Харковом – Генштаб

Читать на русском
Під Харковом у районі Розплідника війська рф намагалися провести розвідку боєм, але зазнали втрат і відступили.

Під Харковом у районі Розплідника війська рф намагалися провести розвідку боєм, але зазнали втрат і відступили. Також вони зробили кілька спроб наступу на Донбасі, але також мусили відступити.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу у неділю, 24 серпня.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках обстановка істотних змін не зазнала. Ворог продовжує обстріл зі ствольної артилерії прикордонних населених пунктів з території росії.

На Харківському напрямку окупанти продовжують вогневе ураження із ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення, підтримують високу інтенсивність ведення повітряної розвідки БПЛА. Війська росії завдали авіаційні удари біля Перемоги, Ртищівки та Питомника. Вживає заходів щодо логістичного забезпечення підрозділів та поповнення втрат.

На Донбасі зараз справжнє пекло, але ЗСУ тримаються – ЗеленськийРосійські окупанти та їхні поплічники з-поміж терористів мають величезну вогневу перевагу, але Україна робить все, щоб цю перевагу нівелювати

На Слов'янському напрямку противник робив вогняну поразку з танків та реактивної артилерії недалеко від Бражківки, Богородичного та Долини. У районі Долини намагався прорвати оборону наших підрозділів. Безглуздий штурм українські воїни відобразили.

На Донецькому напрямку окупанти обстрілювали підрозділи ЗСУ зі ствольної та реактивної артилерії. З метою розвідки маршрутів логістичного забезпечення та об'єктів критичної інфраструктури вели повітряну розвідку БПЛА.

На Краматорському напрямку російські війська завдали авіаударів поблизу Спірного. Здійснили спробу розвідки боєм у районі Серебрянки, після вогневої поразки від воїнів ЗСУ, вдалися до втечі. Штурмовими діями ворог намагався покращити тактичне становище неподалік від Спірного, але успіху не мав, відступив. У районі Івано-Даріївки бойові дії наразі ще тривають.

На Бахмутському напрямку ворог обстрілював цивільну інфраструктуру населених пунктів та позиції сил оборони. Завдав авіаційних ударів у районах Соледару та Веселої Долини, також зробив спробу ведення розвідки боєм поблизу Соледара, але зазнав вогняної поразки. Окупанти вели наступальні дії в районі Зайцевого, успіху не мали та відійшли. Бої тривають.

На Авдіївському напрямку, окрім обстрілів низки населених пунктів з артилерії, окупанти завдали авіаційних ударів біля Мар'їнки. Війська противника вели штурмові дії у напрямках Красногорівки та Пісків, успіху не мали, відійшли. У районі населеного пункту Первомайські бойові дії тривають.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках загарбники не припиняють обстріли зі ствольної та реактивної артилерії та танків уздовж лінії зіткнення. Противник задіяв авіацію біля Пречистівки та Вугледару. Також зафіксовано спробу ведення розвідки боєм у районі населеного пункту Пречистівка, після вогневої поразки ворог відійшов. Війська РФ ведуть наступ у районі населеного пункту Павлівка, бойові дії тривають. Розгорнув та активно використовує комплекси радіоелектронної боротьби.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля противника зосереджуються на утриманні позицій. Ворог продовжує розвідку БПЛА. Здійснював обстріли зі ствольної та реактивної артилерії та танків уздовж усієї лінії зіткнення.

Раніше президент Володимир Зеленський назвав найважчі напрямки на Донбаському фронті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: