Франція закликала рф негайно вивести війська із Запорізької АЕС

Читать на русском
Влада Франції стурбована серйозною загрозою безпеці українських ядерних об'єктів з боку росії і закликає окупантів негайно вивести свої війська з території Запорізької АЕС.

Влада Франції стурбована серйозною загрозою безпеці українських ядерних об'єктів з боку росії і закликає окупантів негайно вивести свої війська з території Запорізької АЕС.

Про це йдеться у заяві прессекретаря МЗС Франції у Twitter.

«Росія має негайно вивести свої війська з території Запорізької АЕС та повернути Україні повний контроль над цією станцією, а також усіма ядерними об'єктами країни», - наголошується у заяві.

Контроль росії над українськими ядерними об'єктами становить небезпеку для українського народу, а також для регіону та всього міжнародного співтовариства.

Обстріли Запорізької АЕС: у МВС не виключають часткову евакуаціюОбстріли Запорізької АЕС з боку росіян. У МВС та ДСНС не виключають евакуацію частини населення.

Також наголошується, що Франція вітає й від початку підтримує зусилля генерального директора МАГАТЕ, зокрема, активно сприяючи його плану технічної допомоги Україні.

«Ми нагадуємо про важливість дотримання семи основних принципів ядерної безпеки, визначених директором МАГАТЕ, а також напрям експертної місії на місце в Запоріжжі», - йдеться у заяві.

МЗС Франції зазначає, що «присутність та дії збройних сил Росії поблизу Запорізької АЕС значно підвищують ризик аварії».

Нагадаємо, 11 серпня США підтримали заклики до створення демілітаризованої зони навколо Запорізької АЕС.

У РНБО розповіли про наслідки можливого підриву ЗАЕС.

Також у МВС повідомили про те, що через постійні обстріли Запорізької АЕС з боку російських окупантів до МВС та ДСНС розглядають можливість проведення евакуації мешканців прилеглих населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: