В рф заявили, що Україна зупинила транзит нафти у бік Угорщини, Чехії та Словаччини

Читать на русском
У росії заявили, що Укртранснафта з 4 серпня припинила прокачування російської нафти південною гілкою системи Дружби. У Транснафти виникли проблеми з оплатою транзиту.

«Укртранснафта» з 4 серпня припинила прокачування російської нафти південною гілкою нафтопровідної системи «Дружба». По цій гілці сировина надходить до Угорщини, Чехії та Словаччини.

Про це заявила компанія «Транснефть», повідомляє російські ЗМІ.

«Транснефть» повідомила, що не змогла сплатити послуги транзиту через санкції Євросоюзу, а «Укртранснафта» надає послуги на умовах 100% передоплати.

«При здійсненні платежу за транзит по території України кошти повернули на рахунок ПАТ «Транснефть». Газпромбанк, який обслуговує платежі, повідомив нам, що платіж повернений у зв'язку із набранням чинності регламенту Євросоюзу, тобто сьомого пакету санкцій. Про те, що гроші не проходять і платіж неможливо здійснити, ми поінформували Міненерго росії, а також російських відправників вантажу, які поставляють ресурси в напрямку цих трьох країн, і «Укртранснафту», – повідомили в російській компанії.

Нагадаємо, в рамках шостого пакету санкцій Євросоюз запровадив заборону на купівлю, імпорт або передачу сирої нафти та деяких нафтопродуктів із росії.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба називав «слабке місце» цього пакету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: