ВАКС призупинив розгляд справи рівненського судді, якого мобілізували до ЗСУ

Читать на русском
Антикорупційний суд поставив на розгляд питання зупинення розгляду скарги рівненського судді, якого мобілізували в армію.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд зупинив розгляд справи за обвинуваченням судді Володимирецького районного суду Рівненської області Леоніда Закревського у зловживанні впливом у зв'язку з його мобілізацією до лав Збройних сил України.

Таке рішення 29 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Зупинити судове провадження стосовно обвинуваченого (Леоніда Закревського – ред.) у кримінальному провадженні за № 52019000000001205 від 24.12.2019 за обвинуваченням (Леоніда Закревського – ред.), у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 369-2 КК України, до його звільнення з військової служби», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 6 березня 2020 року суд відправив суддю Закревського під домашній арешт. 21 лютого йому повідомили про підозру. Детективи НАБУ встановили непоодинокі факти висловлювання підозрюваним головою суду прохання надати йому неправомірну вигоду з метою ухвалення рішення ним особисто в інтересах зацікавлених осіб, або ж задля впливу з цією ж метою на суддів цього ж суду. Йшлося про ухвалення рішення в різних справах, що були на розгляду суду: від ухвалення рішення про адміністративне стягнення за водіння в нетверезому стані, до повернення майна, арештованого в межах розслідування у кримінальному провадженні. Неправомірну вигоду Закревський нібито отримав через посередника.

Нагадаємо, НАБУ знайшло у Закревського карту поляка. Пізніше суд заарештував вилучені під час обшуку кошти в цій справі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: