Більше 60% батьків виступають за дистанційну форму навчання дітей – омбудсмен

Читать на русском
Більшість батьків виступили за дистанційне навчання дітей за умов війни. Очне навчання обрали близько 14%.

Більшість батьків – 62,5% обрали для своєї дитини дистанційну форму навчання у новому навчальному році. 61,6% батьків вважають, що не варто розпочинати очні заняття, навіть якщо ситуація безпеки дозволяє це робити і є укриття.

Результат опитування понад 25 тисяч батьків оприлюднив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

Зеленський відповів на петицію про заборону очного навчання під час війниЗеленський звернувся до прем'єра Шмигаля, щоб уряд опрацював викладені у петиції пропозиції.

Очне навчання цього року обрали лише 13,8% батьків, 18,4% поки що не визначилися. 0,5% батьків обрали індивідуальну форму навчання, 0,4% – сімейну, екстернат – 0,1%.

Третина опитаних батьків обрали дистанційну форму навчання, бо не вважають підвал у навчальному закладі належним укриттям, ще 11% опитаних – бо у закладі взагалі немає укриття.

Крім того, 18% обирали дистанційку, тому навчальний заклад знаходиться в зоні бойових дій або поруч.

З тих, хто вибрав очне навчання, 10% зробили це тому, що вважають його кращим для здобуття знань та розвитку дитини. По 4% батьків обрали зробили такий вибів через безпеку: 4% вважають, що в їхньому регіоні безпечно, ще 4% – тому що в навчальному закладі є укриття і там дитині буде безпечніше, ніж удома.

До речі, опитування батьків у Києві показало, що 48% обрали дистанційне навчання. У КМДА, нагадаємо, повідомили, що близько 70% киян обрали для своїх дітей очне навчання у школі.

За даними МОН, до навчання в режимі офлайн з 1 вересня готова поки що лише третина шкіл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: