Близько 70% киян обрали для своїх дітей очне навчання у школі – КМДА

Читать на русском

За попередніми підрахунками, станом на 1 вересня за кордоном перебуватиме майже 20% столичних школярів.

Майже 70% киян обрали для своїх дітей очну форму навчання у школі з 1 вересня.

Про це повідомила директорка Департаменту освіти і науки Олену Фіданян, ґрунтуючись на даних відповідного опитування, яке триває у навчальних закладах, пише пресслужба КМДА.

За попередніми підрахунками, станом на 1 вересня за кордоном перебуватиме майже 20% столичних школярів.

«Майже 70% дітей, згідно з опитуванням батьків, готові до очного навчання. Інші - тобто ті, хто не наважується відправляти дітей до школи, мають можливість або вчитися онлайн, або за індивідуальною формою. Для цього достатньо написати відповідну заяву у школі», – наголосила Фіданян.

Новий навчальний рік: скільки українських шкіл готові до занять у класахДо навчання дітей у режимі офлайн з 1 вересня готова поки що лише третина українських шкіл, повідомив глава МОН.

Цього року головна увага приділятиметься безпечному перебування дітей та працівників у навчальних закладах.

За даними Фіданян, на сьогодні експертною комісією, до якої увійшли представники Державної служби з надзвичайних ситуацій та медичні працівники, перевірено усі школи.

«Зараз можна впевнено говорити, що майже 70% закладів освіти мають укриття (не бомбосховища!), які оновлюються та ремонтуються відповідно до вимог, де діти будуть у безпеці. Але навіть у цих школах одночасно зможуть перебувати лише стільки людей, скільки вміщує укриття», – зазначила вона.

За словами Фіданян, школи, в яких укриття не може вмістити всіх учнів із вчителями, перейдуть на двозмінне навчання. Ті навчальні заклади, де немає ні свого укриття, яке відповідає всім вимогам, ні безпечного місця поряд зі школою, куди можна оперативно перевести дітей у разі повітряної тривоги, розпочати навчання у очній формі не зможуть.

Раніше Міністерство освіти і науки опублікувало алгоритм дій вчителів на заняттях у школах під час оголошення сигналу «повітряної тривоги».

Також у МОН повідомили, що до навчання в режимі офлайн з 1 вересня готова поки що лише третина українських шкіл.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: