Зеленський заснував нову нагороду за оборону України

Читать на русском
Нову нагороду вручатимуть не лише військовослужбовцям, а й цивільним особам, які зробили вагомий внесок у зміцнення оборони України
Медаль «За оборону України»president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав №559/2022, яким встановлюється нова відзнака для військовослужбовців та цивільних осіб під назвою «За оборону України».

Указ опубліковано на сайті президента України.

Відзначається, що нову нагороду вручатимуть не тільки військовослужбовцям, а й цивільним особам, які внесли вагомий внесок у зміцнення оборони України, а також волонтерам та іншим особам, що відзначилися, в тому числі іноземним громадянам.

Відзнака має форму медалі. На лицьовій стороні медалі буде зображений герб України на тлі хреста з чотирьох схрещених мечів. На зворотному боці буде напис «За оборону України».

Нагадаємо, що це вже друга державна нагорода, яку президент запроваджує під час війни з росією. 6 травня Зеленський оголосив про заснування Хреста бойових заслуг, першим його кавалером став головнокомандувач збройними силами України Валерій Залужний.

З моменту початку повномасштабного збройного вторгнення російських окупантів на територію України 23 тисячі українських військовослужбовців були відзначені державними нагородами. При цьому 3,5 тисячі військових отримали нагороду посмертно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: