З'ясувалося, скільки безвісти зниклих українських бійців перебуває у полоні

Читать на русском
Станом на липень 2022 року більш ніж 7000 українських військових зникли безвісти, із них у російському полоні перебуває близько 20-25%.

Станом на липень 2022 року більш ніж 7000 українських військових зникли безвісти, із них у російському полоні перебуває близько 20-25%.

Про це йдеться у заяві уповноваженого з питань осіб, які зникли безвісти за особливих обставин Олега Котенка під час виступу в ефірі національного телемарафону.

За словами чиновника, оскільки близько 20-25% бійців, які зникли безвісти, знайшли в російському полоні, тепер кількість їхня стала меншою.

У Міноборони розповіли, куди звертатися, щоб знайти зниклу через війну людинуВ Міноборони розповіли, де та як можна дізнатись щодо тих, хто зник під час війни. Для цього існує спеціальна гаряча лінія.

ЗСУ повідомляли про дві тисячі зниклих військових, проте, за словами Котенка, іншу частину становлять прикордонники, нацгвардійці або працівники СБУ.

Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими у своєму Telegram-акаунті повідомляє, що зараз СБУ запустила онлайн-сервіс із пошуку полонених і зниклих безвісти осіб.

Для цього родичі або знайомі мають заповнити онлайн-заявку щодо обставин зникнення людини. Також українців застерігають від шахрайських схем, оскільки визволенням полонених займаються виключно представники державної влади.

Нагадаємо, в Україні почав працювати єдиний державний портал допомоги у розшуку дітей. Наразі в активному розшуку перебувають 203 дитини.

Також ЗМІ писали, що сім'ї зниклих в Україні окупантів вимагають у путіна знайти рідних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: