Через війну в розшуку залишаються ще понад 200 дітей – МВС

Читать на русском
В Україні почав працювати єдиний державний портал допомоги у розшуку дітей, який називається Діти війни. Зараз у розшуку перебувають 203 дитини.

В Україні почав працювати єдиний державний портал допомоги у розшуку дітей. Наразі в активному розшуку перебувають 203 дитини.

Про це повідомила заступник міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко під час брифінгу у понеділок у Києві.

Війна в Україні: розроблено дорожню карту для родичів загиблих, полонених або зниклих безвісти військовихЩо робити, якщо родич на війні загинув, потрапив у полон чи зник безвісти – розроблено дорожню карту.

«Станом на 1 серпня за період війни до органів національної поліції надійшли звернення про зникнення безвісти 4 тис. 242 дітей, 4 тис. 39 дітей вже знайдено, досі в активному розшуку перебувають 203 дитини, більшість із них зникли на території бойових. дій», - сказала вона.

Вона розповіла, що порядок визначення зниклих безвісти та алгоритм розшуку не змінився – інформація, що надходить на лінію «102», передається до підрозділів територіальних управлінь поліції.

«А зараз працюватимемо ще й із сайтом «Діти війни», аналізуватимемо, перевірятимемо інформацію, яка розміщується на цьому сайті», - зазначила заступник міністра.

Вона пояснила, що інформаційна єдина державна платформа «Діти війни» – це ресурс, який допоможе і правоохоронним органам, і поліції, і батькам.

«Він акумулює в собі всю необхідну інформацію, куди треба звертатися і як діяти в ситуації, коли дитина пропала, і з нею немає зв'язку», - уточнила Павліченко.

Презентація інформаційної платформи «Діти війни»Ukrinform TV

Нагадаємо, раніше запрацювала гаряча лінія для родичів полонених, загиблих та зниклих безвісти бійців ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: