ЗСУ відбили спроби просування ворога у напрямках Мар'їнки та Білогірки – Генштаб

Читать на русском
У середу, 3 серпня, росіяни намагалися вести штурмові дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках, але ЗСУ дали їм гідну відсіч.

У середу, 3 серпня, росіяни намагалися вести штурмові дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках, але ЗСУ дали їм гідну відсіч. Також захисники відбили спроби просування окупантів у напрямку Білогірки Херсонської області.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без значних змін. На останньому росіяни обстріляли із ствольної артилерії райони населених пунктів Середина-Буда, Рижівка та Журавка Сумської області.

На Харківському напрямку окупанти здійснювали вогневе ураження з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Дуванка, Дементіївка, Золочів, Прудянка, Світличне, Розплідник, Руська Лозова, Лісове, Руські Тишки, Черкаські Тишки, Петрівка, Михайлівка Мосьпанове, Пришиб, Перемога, Українка, Рубіжне, Верхній Салтів, Старий Салтов, Молодова та Велика Бабка. Нанесли авіаудар неподалік від Прудянки.

Генштаб показав фото навчань ЗСУ у БританіїГенштаб Збройних Сил України показав, як відбуваються навчання українських військовослужбовців у Великій Британії.

Вели повітряну розвідку безпілотниками біля Петрівки, Федорівки та Дементіївки. Задіяли засоби радіоелектронної боротьби в районах Іванівки, Студенко, Василенкова та Гетьманівки.

На Слов'янському напрямку загарбники здійснювали обстріли з артилерії різних калібрів у районах населених пунктів Протопопівка, Велика Комишеваха, Мечебілово, Гусарівка, Чепель, Норцівка, Долина, Мазанівка, Краснопілля, Новопавлівка, Довгенське, Дібрівне, Бражківка, Бражківка, Богородичне та Маяк.

На Краматорському напрямку ворог вів обстріли біля Званівки, Стародубівки, Спірного, Сіверська, Верхньокам'янського, Піскунівки та Григорівки.

На Бахмутському напрямку противник здійснював обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Берестове, Соледар, Яковлівка, Зайцеве, Травневе, Кодема, Майорськ, Підгородне, Весела Долина, Покровське, Краснополівка, Білого. Також росіяни завдали авіаційних ударів поблизу Бахмутського, Соледара, Берестового, Яковлівки та Клинового.

Противник вів штурмові дії в районі Берестового та у напрямках Володимирівка – Яківлівка, Покровське – Бахмут, Володимирівка – Соледар, Відродження – Кодема, Відродження – Зайцеве, Семигір'я – Кодема та Доломітне – Семигір'я. Усі спроби штурму ЗСУ відбили, завдали ворогові втрат і відкинули назад.

На Авдіївському напрямку окупанти обстрілювали з танків та артилерії райони Нью-Йорка, Красногорівки, Авдіївки, Пісків, Нетайлового та Кам'янки.

Загарбники намагалися вести наступ у напрямках Новоселівка Друга, Красногорівка, Спартак – Авдіївка, Василівка – Красногорівка, Мінеральне – Авдіївка та на напрямі Донецьк – Піски, успіху не досягли, відійшли.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог вів обстріли в районах населених пунктів Мар'їнка, Новомихайлівка, Богоявленка, Шевченка, Володимирівка, Павлівка, Велика Новосілка, Вугледар, Пречистівка, Новопіль, Зелене Поле, Новосілка, Залізничне, Малі Щербаки, Каменське, Ненудне, Полтавка, Сторожова Могила, Ольгівське, Новоандріївка, Новоданилівка, Червоне, Білогір'я та Времівка. Росіяни також завдали авіаударів біля Новосілки, Новополя та Полтавки.

Усі спроби противника просунутися у напрямках Мар'їнки та Білогірки українські військові звели нанівець.

На Південнобузькому напрямку загарбники здійснювали обстріли з озброєння танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Миколаїв, Прибузьке, Зоря, Луч, Посад-Покровське, Лимани, Лупареве, Партизанське, Кобзарці, Нова Зоря, Андріївка, Біла Криниця, Галицинове, Любомировка та Червона Долина.

Завдали авіаційного удару біля урочища Андріївка.

Вели наступальний бій у напрямку Білогірки, успіху не досягли, відійшли. Наголошується, що росіяни не припиняють вести повітряну розвідку безпілотниками. В акваторії Чорного моря в готовності до застосування високоточної зброї знаходяться два носії крилатих ракет морського базування Калібр.

Зберігається загроза завдання ракетних ударів по військових об'єктах та об'єктах критичної інфраструктури на території України.

Ворог деморалізований тотальним спротивом українського народу. Командуванню все важче поповнювати підрозділи, які зазнають втрат у війні.

Зазначимо, на Херсонщині знищено ще два ворожі склади з боєприпасами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: