Зведення Генштабу: окупанти мали частковий успіх на напрямку Донецьк-Піски

Читать на русском
ЗСУ відбили всі спроби просування росіян на Бахмутському напрямку, а також штурмові дії у напрямку Мінеральне – Авдіївка.

ЗСУ відбили всі спроби просування росіян на Бахмутському напрямку, а також штурмові дії у напрямку Мінеральне – Авдіївка. Але окупанти мають частковий успіх на напрямку Донецьк – Піски.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках немає істотних змін у складі, стані та становищі підрозділів Збройних сил Білорусі у Брестській та Гомельській областях.

Зазначається, що Білорусь продовжує постачання окремих номенклатур боєприпасів для потреб збройних сил рф. При цьому зберігається загроза ракетних ударів із території країни.

Окупанти проводять агресивні перевірки мешканців Маріуполя – меріяРосіяни посилили фільтрацію та агресивні перевірки мешканців Маріуполя, є також випадки затримання громадян.

На Сіверському напрямку росіяни не припиняють обстрілу позицій українських військ з території росії та ведення повітряної розвідки у прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

На Слобожанському напрямку окупанти продовжують вести бойові дії з метою утримання зайнятих рубежів та недопущення створення українськими військовими сприятливих умов для відновлення наступу. Вживають заходів щодо поповнення втрат особового складу, а також озброєння та військової техніки.

На Харківському напрямку загарбники обстріляли з танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Харків, Чугуїв, Дементіївка, Протопопівка, Гусарівка, Чепель, Розплідник, Черкаські Тишки, Петрівка, Ртищівка, Старий Салтов, Скрипаї, Сосновка, Сосновка. Завдали авіаційного удару неподалік від Верхнього Салтова.

Ворог зазнав невдачі та відступив при спробі покращити тактичне становище у напрямку Тернова – Байрак.

На Слов'янському напрямку росіяни здійснили обстріл зі стовбурової та реактивної артилерії в районах населених пунктів Курулька, Грушуваха, Дібрівне, Адамівка, Долина, Краснопілля, Мазанівка, Велика Камишеваха, Василівка Перша та Хрест. Нанесли авіаудар біля Дібрівного.

Відзначено діяльність розвідувальних груп поблизу Довгенького та Долини, групи відійшли. На Донецькому напрямку окупанти зосереджують зусилля на веденні наступу на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Систематичним застосуванням засобів вогневої поразки вони намагаються скувати дії українських військ і не допустити їхнього перекидання на загрозливі напрямки.

На Краматорському напрямку зафіксували обстріл біля Сіверська, Серебрянки, Верхньокам'янського, Званівки та Донецького. Противник завдав авіаудару неподалік від Серебрянки. Вів повітряну розвідку безпілотниками біля Кривої Луки.

Загарбники спробували наступати у напрямку Новолуганське – Івано-Даріївка. Отримали рішучу відсіч українських військ та віступили.

На Бахмутському напрямку ворог здійснив артилерійські обстріли в районах Яківлівки, Соледара, Бахмута, Зайцево, Покровського, Веселого, Курдюмівки та Залізного. Росіяни збільшили інтенсивність задіяння авіації на вказаному напрямку та завдали авіаударів поблизу Яковлівки, Покровського, Соледара, Бахмута та Кодеми.

Усі спроби просування ворога у напрямах Роти – Вершина, Володимирівка – Яківлівка, Клинове – Зайцеве та Покровське – Бахмут були успішно відбиті. Загарбники із втратами відступили назад.

У напрямку Відродження – Кодема окремі підрозділи супротивника мають частковий успіх.

На Авдіївському напрямку росіяни здійснювали обстріл районів населених пунктів Авдіївка, Нетайлово та Нью-Йорк. Завдали авіаційних ударів біля Авдіївки та Новобахмутівки.

Ворог вів штурмові дії у напрямку Мінеральне – Авдіївка, успіху не мав, відступив.

На напрямку Донецьк – Піски ворог має частковий успіх.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано обстріли біля Новомихайлівки, Павлівки, Залізничного, Кам'янського, Полтавки, Червоного, Новоандріївки та Мар'їнки. Біля останньої росіяни завдали ще й авіаудару. Вели повітряну розвідку безпілотниками у районі Ольговського.

На Південнобузькому напрямку окупанти зосереджують зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні настання підрозділів Сил оборони. Намагаються відновити втрачене становище.

Загарбники обстрілювали з танків, ствольної артилерії та РСЗВ райони населених пунктів Миколаїв, Трудолюбівка, Осокорівка, Іванівка, Оленівка, Зоря, Благодатне, Пришиб, Токарєво, Нововоронцовка, Білий Колодязь, Андріївка, Веселий Кут та Явки. Завдали авіаційного удару неподалік від Зорі.

Вели повітряну розвідку для уточнення результатів вогневої поразки та виявлення становища українських військ.

Нагадаємо, 2 серпня росія завдала ракетного удару по Львівській області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: