ЗСУ звели нанівець усі спроби ворога просунутися в напрямку Мар'їнки – Генштаб

Читать на русском
У понеділок, 1 серпня, ЗСУ відбили кілька ворожих штурмів росіян. Окупанти продовжують перегрупування, аби посилити свої війська на півдні України.

У понеділок, 1 серпня, ЗСУ відбили кілька ворожих штурмів росіян. Окупанти продовжують перегрупування, аби посилити свої війська на півдні України.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

На Сіверському напрямку росіяни зі ствольної та реактивної артилерії обстріляли цивільну інфраструктуру в районах Сеньківки та Липківки Чернігівської області та Старої Гути, Павлівки, Покровки та Білопілля у Сумській області. Вели повітряну розвідку безпілотниками біля Грем'яча та Глухова. Для протидії технічним засобам розвідки розгорнули комплекси радіоелектронної боротьби.

На Харківському напрямку окупанти здійснили артилерійські обстріли районів Харкова, Прудянки, Нового та ще 14 населених пунктів. Силами розвідувальної групи намагалися викрити вогневі позиції українських військ, успіху не досягли, відійшли.

Зведення Генштабу: ЗСУ відбили штурм на 3 напрямках, ще на одному ворог має частковий успіхОперативна інформація Генштабу про ситуацію на фронті станом на вечір 30 липня, 157-й день війни.

На Слов'янському напрямку ворог із танків та артилерії різних калібрів обстріляв райони населених пунктів Норцівка, Чепель, Грушеваха, Рідне, Вернопілля, Гусарівка, Дібрівне, Долина та Адамівка.

Неподалік від Мазанівки українські захисники викрили та знешкодили розвідувальну групу противника.

На Краматорському напрямку через значні втрати живої сили, військової техніки та низький рівень морально-психологічного стану особового складу, росіяни активних наступальних дій не вели. Обстрілювали з танків, ствольної та реактивної артилерії позиції українських військ та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Сіверськ, Крива Лука, Серебрянка, Івано-Даріївка, Григорівка, Званівка, Верхньокам'янське та Спірне. Нанесли авіаудари біля Серебрянки та Григорівки. Для розвідки маршрутів логістичного забезпечення та об'єктів критичної інфраструктури вели повітряну розвідку безпілотниками.

На Бахмутському напрямку загарбники залучили для обстрілів танки та артилерію неподалік Берестового, Соледара, Бахмута, Костянтинівки, Веселої Долини, Зайцевого, Вершини, Кодемі, Веселого та Травневого. Цинічно завдали авіаудари по населених пунктах Покровське, Новолуганське, Соледар, Вершина, Яківна, Бахмут і Кодема.

У районі Яківки противник намагався вести розвідку силами розвідувальної групи. Росіяни були викриті та зазнали втрат. Залишки групи втекли.

Штурмовими діями ворог намагався покращити своє тактичне становище у районах Соледара, Вершини та Бахмута, успіху не досяг, відійшов.

На Авдіївському напрямку окупанти здійснювали обстріли неподалік від Новокалинового, Новобахмутівки, Пісків та Красногорівки. Завдали авіаційного удару біля Нью-Йорка. Вели штурмові дії у напрямках Авдіївки та Пісків, успіху не досягли, бойові дії продовжуються.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках росіяни активних наступальних дій не вели. Здійснювали систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури в районах населених пунктів Мар'їнка, Павлівка, Новосілка, Новопіль, Малинівка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Оріхове та Кам'янське.

ЗСУ звели нанівець усі спроби ворога просунутися у напрямку Мар'їнки. Росіяни з метою виявлення українських військ та коригування вогню вели повітряну розвідку. Продовжують перегрупування, намагаючись посилити свої війська на півдні України.

На Південнобузькому напрямку основні зусилля окупантів зосереджені на утриманні раніше зайнятих позицій та недопущенні просування українських підрозділів.

Здійснювали обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення. Завдали авіаційні удари біля Білого Колодязя та Андріївки. Вели повітряну розвідку безпілотниками.

Силами інженерних підрозділів окупанти намагаються відновити зруйновані та пошкоджені мости та мостові переправи через річку Дніпро.

Нагадаємо, згідно з перехопленням розмови СБУ, російські солдати називають ЗСУ найсильнішою армією у світі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: