Рада схвалила законопроект щодо захисту журналістів у зоні бойових дій

Читать на русском
Нардепи зобов'язали ЗМІ забезпечити своїх співробітників, які перебувають у зоні бойових дій, страховкою та бронежилетами.

Нардепи зобов'язали ЗМІ забезпечити своїх співробітників, які перебувають у зоні бойових дій, страховкою та бронежилетами.

Відповідний законопроект у п'ятницю, 8 липня, Рада ухвалила в цілому, повідомляє нардеп Ярослав Железняк у Telegram.

Стало відомо, скільки українських журналістів загинули за час війниЗа час повномасштабної війни загинули 32 українські журналісти, з них 8 безпосередньо при виконанні професійних обов'язків.

Згідно з текстом документа, запроваджується обов'язкове страхування життя та здоров'я журналістів та інших працівників ЗМІ (оператори, водії тощо) на період роботи в районах ведення бойових дій або на окупованих територіях.

Відтепер працівники ЗМІ у небезпечних умовах мають бути забезпечені бронежилетами, касками та медичними аптечками. До цього роботодавці зобов'язані були забезпечувати журналістів лише документами, знаковими, сигнальними та іншими засобами позначення представника преси.

Крім того, у разі поранення (контузії, травми або каліцтва) при виконанні професійних обов'язків журналісту сплачуватиметься одноразова грошова допомога у 50 прожиткових мінімумів – 124 тисячі гривень станом на липень 2022 року.

Раніше ми повідомляли, що німецькі журналісти потрапили під обстріл на виїзді з Лисичанська.

Також нагадаємо, у Сєвєродонецьку окупанти обстріляли евакуаційний автомобіль, загинув журналіст.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: