ВАКС призначив до розгляду справу про підкуп голови Держгеокадастру

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив підготовче засідання у справі за обвинуваченням двох осіб у спробі підкупити вже колишнього керівника державної служби.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього начальника Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області Юрія Климка та його пособника Олексія Ковальова в спробі підкупу ексголови Держгеокадастру Романа Лещенка.

Таке рішення 22 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити у відкритому судовому засіданні судовий розгляд кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 52020000000000584 від 14 вересня 2020 року, за обвинуваченням (Юрія Климка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України, (Олексія Ковальова – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України, на 1 серпня 2022 року о 12:00», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали виконувача обов'язків начальника Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області Юрія Климка за підозрою у спробі підкупу голови Держгеокадастру.

За версією слідства, він разом із посередником Олексієм Ковальовим планували передати 170 тисяч доларів неправомірної вигоди Лещенку за видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам. Їх затримали після передачі другого траншу на загальну суму 51,9 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: