Російських військових, які відмовилися воювати, утримують та катують в «ЛНР» – ЗМІ

Читать на русском
Відмовників утримують на території окупованої Луганщини, до них застосовуються фізичні та психологічні тортури. Відмовників налічується від 17 до 133 осіб
Ілюстративне фотоcurrenttime.tv

Як мінімум 17 російських військових, які відмовилися брати участь у війні росії проти України, утримуються бойовиками російської терористичної організації «ЛНР» на території окупованого н/п Хрустальний (колишній Красний Луч) в Луганській області.

Про це повідомляє видання The Insider.

«У фактичному ув'язненні на примусових роботах і під обстрілом ЗСУ перебувають, щонайменше, 17 осіб — це лише ті, чиї імена вдалося з'ясувати. Старшому - 33 роки, більшості – 20-26 років. В цілому там може міститися 133 людини. Їх намагаються звільнити батьки, які приїхали в Луганську область, домагатися звільнення і пояснень — на яких підставах утримуються відмовники» - сказано в матеріалі видання.

Російське опозиційне видання Медуза повідомляє, що до відмовників застосовують психологічні та фізичні тортури. Цим займаються як члени терористичної організації «ЛНР», так і бойовики ПВК «Вагнера». При цьому в міноборони росії заперечують будь-які звинувачення в утриманні солдатів, які відмовилися воювати в Україні.

Нагадаємо, в тимчасово окупованій частині Запорізької області 30 російських військових дезертирували після обстрілу їх позицій Збройними силами України з РСЗВ.

1 липня стало відомо, що в Херсонській області російські військові намагаються втекти з місця бойових дій до Криму через Арабатську стрілку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: