Війська росії мали частковий успіх біля Вуглегірської ТЕС – Генштаб

Читать на русском
Війська рф посилюють авіаудари по всій лінії фронту, а також ворог мав частковий успіх біля Вуглегірської ТЕС у Донецькій області.

Війська рф посилюють авіаудари по всій лінії фронту, а також ворог мав частковий успіх біля Вуглегірської ТЕС у Донецькій області.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook.

На Волинському та Поліському напрямах ситуація залишається без істотних змін. Білоруські військові продовжують перебувати на кордоні, а також проходять бойову підготовку на військових полігонах.

На Сіверському напрямку росія тримає частину військ для стримування ЗСУ. Крім того, ворог обстріляв із ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Михальчина Слобода Чернігівської області, а також Піски, Рясне та Білопілля Сумської області.

На Харківському напрямку окупанти б'ють із танків, ствольної та реактивної артилерії недалеко від Харкова, Удова, Верхнього Салтова, Малинівки, Борщової та багатьох інших населених пунктів. Внаслідок ведення бойових дій на напрямі Цупівка – Дементьєвка українські воїни завдали окупантам значних втрат.

На Слов'янському напрямку зафіксовано обстріли в районах населених пунктів Норцівка, Богородичне, Петрівське, Адамівка, Привілля, Барвінкове, Костянтинівка, Нова Дмитрівка, Долина, Нова Миколаївка, Карнаухівка, Дубравний, Чепель, Грушуваха, Мазанівка. Окупанти вдарили з авіації поблизу Яворського. Загарбники намагаються поповнити втрати у живій силі та техніці.

У Генштабі розповіли про ситуацію на всій лінії фронтуУкраїнські військові відбили черговий штурм російських окупантів у районі Вуглегірської ТЕС, Верхньокам'янська та Сіверська.

На Краматорському напрямку ворог обстрілював з артилерії райони Кривої Луки, Платонівки, Закетного, Сіверська, Верхньокам'янського, Званівки, Григорівки, Івано-Даріївки та Спірного. Також окупанти застосували авіацію біля Григорівки та Серебрянки.

Ворог здійснив спробу просунутися біля Спірного та Івано-Даріївки. Отримав тверду відсіч і відступив.

На Бахмутському напрямку ворожі обстріли зафіксовані в районах населених пунктів Нью-Йорк, Новолуганське, Кодема, Берестове, Білогорівка, Іванівське, Соледар, Майорськ, Бахмутське, Покровське, Яківство, Курдюмівка, Бахмут, Весела Долина, Зайцеве, Травневе.

Противник завдав авіаударів недалеко від Соледара, Покровського, Нью-Йорка та по території Вуглегірської ТЕС. Вів штурмові дії на напрямках Клинове – Покровське та Володимирівка – Покровське, зазнав втрат і відійшов. У районі Вуглегірської ТЕС окремі підрозділи ворога мають частковий успіх.

На Південнобузькому напрямку тривають обопільні обстріли з артилерії та танків. Зафіксовано авіаудар неподалік від Ольгиного. Значну увагу ворог приділяє повітряній розвідці БПЛА.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних дій з боку супротивника не помічено. Окупанти вели повітряну розвідку БПЛА. Завдано авіаційних ударів у районах населених пунктів Кам'яна, Шевченка, Веселе та Полтавка.

У Чорному морі росія тримає два носії крилатих ракет типу Калібр.

У Генштабі наголосили, що російські військові деморалізовані, а командування на окремих ділянках кидає в атаки солдатів без прикриття бронетехнікою. Таким чином офіцери бережуть справну техніку та намагаються помститися підлеглим за умисне виведення з ладу озброєння.

Нагадаємо, Україна підписала перші договори на 260,5 млн гривень на закупівлю безпілотників для ЗСУ в рамках проекту «Армії дронів».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: