Президент Італії підписав указ щодо розпуску парламенту

Читать на русском
Після відставки прем'єр-міністра Італії Маріо Драгі президент країни Серджіо Матарелла підписав указ щодо розпуску парламенту.

Після відставки прем'єр-міністра Італії Маріо Драгі президент країни Серджіо Матарелла підписав указ щодо розпуску парламенту.

Про це повідомляє адміністрація лідера країни у Twitter.

Матарелла сьогодні заслухавочільників обох палат парламенту та відповідно до конституції країни підписав указ щодо розпуску Сенату Республіки та Палати депутатів.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі вдруге подав прохання про відставку на тлі урядової кризи в країні.

У заяві офісу президента Італії йдеться, що Серджіо Маттарелла «прийняв до відома» відставку і попросив Драгі залишитися як виконувач обов'язків.

Минулого четверга у Сенаті проголосували за вотум довіри уряду. Відбулося ще одне голосування, але рівень довіри знизився майже вдвічі, оскільки «Рух п'яти зірок» та ще дві партії коаліції «Ліга» та «Вперед, Італія» не брали участі у голосуванні.

Таким чином, Драгі не зміг зберегти широку коаліцію, на яку зміг би спиратися його уряд.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Луїджі Ді Майо вважає, що політична криза в Італії загрожує позбавити Україну життєво важливої ​​військової підтримки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: