Політична криза в Італії може зірвати постачання зброї Україні – глава МЗС

Читать на русском
Політична криза в Італії загрожує позбавити Україну життєво важливої військової підтримки в боротьбі проти рф.
Getty Images

Політична криза в Італії загрожує позбавити Україну життєво важливої військової підтримки в боротьбі проти рф.

Про це повідомив глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо в інтерв’ю Politico.

Він наголошує, що критики прем’єр-міністра Маріо Драгі виконують роботу президента росії володимира путіна, намагаючись позбавити Драгі його крісла.

Глава МЗС закликав політичні партії не підтримувати відставку уряду під час голосування наступного тижня. Він додав, що якщо депутати парламенту проголосують за відставку Драгі, той продовжуватиме виконувати обов’язки з обмеженими повноваженнями до дострокових виборів. Це, своєю чергою, може призвести до паралічу влади, і країна залишиться без можливості продовжувати озброювати Україну. Під питанням будуть також нові газові угоди для створення запасів у випадку, якщо росія припинить постачання.

«Росіяни прямо зараз святкують те, що домоглися падіння ще одного західного уряду. Тепер я сумніваюся, що ми можемо надіслати зброю. Це одна з багатьох серйозних проблем», – сказав Ді Майо.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі в четвер, 14 липня, оголосив, що вирішив подати у відставку. За інформацією ЗМІ, Драгі випустив відповідне комюніке і пояснив намір піти із займаної посади тим, що його уряд втратив підтримку більшості політичних сил.

Президент Італії Серджіо Матарелла не прийняв відставку прем'єра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: