В «Енергоатомі» попереджають, що росіяни готують провокацію на окупованій Запорізькій АЕС

Читать на русском
Російські окупанти готують на Запорізькій АЕС провокацію, яка загрожує ядерній безпеці, заявили в Енергоатомі.

Російські окупанти готують серйозну провокацію на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС. Вони збираються звинуватити співробітників станції у зберіганні зброї в охолоджувальних басейнах.

Про це заявляє «Енергоатом».

За інформацією компанії, окупанти вже затримали кількох працівників і тортурами вимагають у них «зізнання» в тому, що вони нібито ще в березні скинули зброю в бетонні чаші охолоджувальних басейнів на ЗАЕС.

Російські окупанти зміцнюють оборону біля Запорізької АЕСВійськові рф почали копати окопи та посилювати свої оборонні позиції біля Запорізької атомної електростанції.

«Під цим приводом окупанти наполягають на осушуванні охолоджувальних басейнів – для перевірки його чаш – та зупинці насосів, які подають воду на системи безпеки енергоблоків. Якщо це станеться, то системи безпеки найбільшої в Європі атомної станції залишаться без охолодження, що вже саме по собі є серйозним порушенням та може загрожувати ядерній безпеці. До того ж такі роботи недоцільно проводити у теплу пору року через ризик перегріву та відмови обладнання», – йдеться у повідомленні.

До того ж у НАЕК вважають, що окупанти під виглядом «проведення перевірки» можуть самі підкласти зброю, звинуватити в цьому співробітників станції або її захисників і зробити це формальним приводом для запрошення на станцію МАГАТЕ, щоб пред'явити «факти».

«Будь-яка зброя, знайдена на території ЗАЕС, – це зброя окупантів, яку вони використовують для вчинення ядерного тероризму та погроз усьому світові новою страшною катастрофою», – наголосили в «Енергоатомі».

Нагадаємо, на початку червня у захопленому Енергодарі російські військові викрали приблизно 20 мирних жителів, серед них 11 працівників Запорізької АЕС.

Саму станцію росіяни хочуть з 1 вересня підпорядкувати «Росатому».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: