Група кредиторів України дозволила відстрочити обслуговування боргу – заява

Читать на русском
Група західних кредиторів України погодилася відстрочити до кінця 2023 року виплати за боргами. Інших кредиторів, а також власників облігацій закликають зробити те саме.
Слово і діло

Група кредиторів України (Канада, Франція, Німеччина, Японія, Велика Британія та США) погоджується відстрочити виплати з обслуговування боргу України.

Про це йдеться у заяві на сайті Міністерства фінансів Німеччини.

Як змінювався зовнішній та державний борг УкраїниЯк змінювалася динаміка зовнішнього та державного боргу України, а також світовий борг, дивіться на інфографіці.

«У цих виняткових обставинах і визнаючи зразковий послужний список України з обслуговування боргу на сьогодні, члени Групи кредиторів України підтримують це клопотання про згоду та наполегливо рекомендують власникам облігацій дати згоду на запит України», – йдеться у заяві.

Крім того, офіційні двосторонні кредитори України мають намір забезпечити узгоджене зупинення обслуговування боргу України з 1 серпня 2022 року до кінця 2023 року, з можливістю продовження на рік.

«Ми також наполегливо закликаємо всіх інших офіційних двосторонніх кредиторів якнайшвидше досягти домовленості з Україною про припинення обслуговування боргу», – наголошується в заяві.

Нагадаємо, з постанови Кабміну випливає, що Україна звернеться до власників облігацій зовнішніх державних позик із проханням про відстрочення погашення виплат та відсоткового доходу на 24 місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: