Війська рф намагаються захопити Бахмут і територію Вуглегірської ТЕС – Генштаб

Читать на русском
У середу, 20 липня, ЗСУ відбили низку ворожих штурмів на багатьох напрямках. Окупанти намагаються захопити Бахмут та територію Вуглегірської ТЕС.

У середу, 20 липня, ЗСУ відбили низку ворожих штурмів на багатьох напрямках. Окупанти намагаються захопити Бахмут та територію Вуглегірської ТЕС.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ворог здійснював обстріл з артилерії в районах населених пунктів Миколаївка, Павлівка та Уланове Сумської області.

На Харківському напрямку окупанти вели обстріли поблизу Старого Салтова, Петрівки, Руських Тишків, Печенігів, Циркунів, Розплідника, Дементіївки та Коробочкіного, а також завдали авіаудару поряд з Мосьпаново та Ртищівкою. Також російські військові намагалися просунутися у напрямку селища Питомник.

Росіяни намагаються створити умови для наступу на Бахмут та захоплення Вуглегірської ТЕС – ГенштабОкупанти ведуть бойові дії за напрямами населених пунктів Берестове, Вершина та Новолуганське, провели невдалу розвідку боєм у районі Новоселівки Другої та наступ у напрямку Микільського.

На Слов'янському напрямку окупанти вели обстріл у районах населених пунктів Долина, Богородичне, Костянтинівка, Гусарівка, велика Камишеваха, Покровське, тощо. Наші бійці відбили штурм у районі Богородичного.

На Краматорському напрямку окупанти обстрілювали з артилерії райони Краматорська, Серебрянки, Верхньокам'янського та Івано-Даріївки, а також завдали удару поблизу Краматорська та Слов'янська. Намагалися штурмувати в районах Григорівки та Спірного, проте наші бійці завдали ворогові відсічі.

На Бахмутському напрямку окупанти намагаються створити умови для захоплення Бахмуту та Вуглегірської ТЕС. Російські військові обстрілювали райони населених пунктів Берестове, Веселе, Яків, Соледар, Бахмутське, Весела Долина, Кодема, Майорськ, Нью-Йорк та інших, а також завдали удару авіацією по Покровському. Бої в районі Берестове та на підступах до Вуглегірської ТЕС наразі ще тривають.

На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках російські військові систематично обстрілювали цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Новобахмутівка, Авдіївка, Невельське, Красногорівка, Володимирівка, Павлівка, Пречистівка, Велика Новосілка, Зелене Поле, Новоукраїнка, Новоукраїнка, Кам'янське. Авіаудари зафіксовані біля Авдіївки, Кам'янського та Новоандріївки. Також окупанти намагалися провести розвідку боєм у районі Новоселівки, проте зазнали втрат і відійшли.

На Південнобузькому напрямку окупанти зосередилися на недопущенні просування наших бійців углиб. Проводять розвідку БпЛА та систематично обстрілювали інфраструктуру в районах населених пунктів Осокорівка, Ольгине, Іванівка, Велике Артакове, Лозове, Широке, Квітневе, Любомировка, Березнегувате, Котлярове, Степова Долина, Нова Зоря, Лупареві та інших. Також російські військові завдали удару авіацією біля Муравйовки та Новогригорівки.

Раніше у Пентагоні повідомили, що бойові дії в Україні перебувають на вирішальній стадії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: