Частина російських командирів під час вторгнення в Україну користувалися картами півстолітньої давності – СБУ

Читать на русском
На місці тимчасово окупованих районів Харківської області СБУ виявила карти України за 1969 рік, якими керувалися росіяни під час вторгнення.

Частина російських командирів під час вторгнення в Україну в лютому користувалася топографічними картами України за 1969 рік.

Про це свідчать документи окупантів, які Служба безпеки України вилучила на місці тимчасово окупованих районів Харківської області.

Зокрема, на документах російського мотострілецького батальйону 138-ї гвардійської мотострілецької бригади інформація не оновлювалася щонайменше 53 роки.

«На картах окупантів повністю відсутній Салтівський житловий масив Харкова, який забудовувався з початку 70-х років минулого століття. Також відсутні Трав'янске і Муромське водосховища, зведені у сімдесяті роки. А державний кордон між Україною і росією намальований кульковою ручкою, оскільки на картах його взагалі не було», – розповіли у СБУ.

Нагадаємо, раніше ексглава ЦРУ назвав проблеми армії росії під час вторгнення в Україну.

Колишній командувач НАТО Джеймс Ставрідіс вважає, що війна росії проти України може завершитися через чотири-шість місяців і перетвориться на своєрідний заморожений конфлікт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: