Війська рф хотіли встановити контроль над трасою Бахмут-Лисичанськ, ЗСУ відбили низку штурмів – Генштаб

Читать на русском
У п'ятницю, 15 липня, ворожі війська продовжували здійснювати спроби наступу на різних ділянках фронту, але отримували відсіч від українських бійців.

У п'ятницю, 15 липня, ворожі війська продовжували здійснювати спроби наступу на різних ділянках фронту, але отримували відсіч від українських бійців.

Про це інформує Генштаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках у білоруському небі було помічено чергування російського літака-розвідника А-50У, залишається загроза ракетних ударів із Білорусі.

На Сіверському напрямку окупанти обстрілювали території Сумської області, а з метою сковування дій ЗСУ росіяни тримають у Курській та Брянській областях до чотирьох БТГр.

На Слобожанському напрямку окупанти з артилерії обстрілювали Харків та населені пункти Харківської області, спробували захопити Богородичне, але отримали відсіч.

Жінок братимуть на військовий облік лише за їхньою згодою – ГенштабВійськовий облік для жінок буде добровільним, заявили у Генштабі. Досвід воєнного часу показав, що в державі сьогодні немає гострої потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

На Донецькому напрямку намагалися встановити контроль над трасою Бахмут-Лисичанськ і наступати у напрямку Нагірного та Білогорівки, в результаті зазнали втрат і відступили.

Кілька разів окупанти намагалися покращити своє становище на напрямках Миколаївка-Спірне, Миронівка-Вуглегірська ТЕС та Відродження-Вершина, але отримали відсіч та відступили.

На Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках росіяни зазнали значних втрат і відступили при спробі покращити своє становище на напрямках Солодке-Водяне, Володимирівка-Водяне, Єгорівка-Павлівка.

На Південнобузькому напрямку окупанти обстрілювали позиції ЗСУ з танків, ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення.

В акваторії Чорного моря росіяни утримують у готовності до застосування три носії високоточної зброї.

Крім того, противник продовжує застосовувати свої безпілотники для розвідки на ділянках фронту. Безпілотники були помічені на Південнобузькому напрямку, у районах Павлограду та Покровська, а також Малої Токмачки.

Нагадаємо, на Запорізькому напрямку бійці з Центру спецоперацій «А» СБУ спільно з ВСУ збили два ворожі літаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: