Стало відомо, скільки українських рятувальників загинули через війну з рф

Читать на русском
Внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україні загинуло понад 40 співробітників Держслужби з НС.
фото ДСНС

Внаслідок повномасштабного вторгнення рф в Україні загинуло понад 40 співробітників Держслужби з НС.

Про це повідомив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Віктор Вітовецький під час брифінгу у четвер, 14 липня.

Стало відомо, скільки населених пунктів уже розмінували в УкраїніУкраїнські вибухотехніки за час війни з росією вже розмінували понад 430 населених пунктів.

«Внаслідок повномасштабного вторгнення росії загинув 41 рятувальник, ще 134 травмовані, 6 – у полоні. Знищено та пошкоджено 1,5 тисячі техніки ДСНС, 50 будівель рятувальників знищено, 190 – пошкоджено», – сказав Вітовецький.

Він додав, що піротехніки ДСНС щодня проводять роботу з розмінування території та ліквідації наслідків обстрілу. Лише минулої доби знешкодили 626 боєприпасів та обстежили 60 гектарів.

«З початку війни фахівці ДСНС знешкодили майже 160 тисяч вибухонебезпечних предметів та боєприпасів, у тому числі 2 тисячі авіабомб. Обстежено та очищено територію площею понад 4 тисячі гектарів, потенційно небезпечною та забрудненою залишається територія понад 220 тисяч квадратних метрів», – додав Вітовецький.

Нагадаємо, на Київщині з початку війни знешкодили понад 150 тисяч вибухонебезпечних предметів.

У ДСНС повідомляли, що на повне розмінування України піде до 10 років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: